Universiteti për Vrasësit, nga Petros Markaris

Universiteti për vrasësit
Në dispozicion këtu

Ndonjëherë krahasimet janë tronditëse. Se e mira e Markaris konsiderojeni mjedisin universitar si embrion të së keqes për një roman kriminal na tregon rastet e errëta të kohëve të fundit rreth një universiteti të caktuar spanjoll ... Me anën e tij të keqe edhe kur lidhjet e mësimdhënies dhe politikës ngushtohen për interesa të neveritshme.

Shtë e vërtetë se rasti i turpshëm i URJ nuk arriti në qarkullimin e gjakut (që ne e dimë). Dhe kështu, në rastin spanjoll, titulli do të ishte Universiteti për Hajdutët, i nënshkruar nga Valle Inclán në vend të Markaris ...

Por një shoqërim idesh mënjanë, ky roman i ri i Markaris na prezanton me atë botë elitiste të kupolave ​​universitare dhe dyert e zakonshme të hyrjes dhe daljes drejt politikës, të cilat, edhe pse duken të përshtatshme për njerëzit e përgatitur në lëndë të ndryshme, përfundojnë të jenë një shtrat të favoreve dhe servilizmit në më shumë se një rast. Deri në hakmarrje ekstreme dhe vdekje.

Gjithçka ndodh në një kohë tranzicioni në të cilën komisari ynë tashmë i pavdekshëm Kostas Jaritos shikon stafetën në të ardhmen e policisë athinase. Ai është i zgjedhuri i drejtorit në largim Guikas, dhe pritet që pasi të luani çelësat e duhur, zëvendësimi do të ndodhë natyrshëm.

Por natyrshmëria e ngjarjeve dhe figura e Kostas bëhet gjithmonë një kontradiktë. Gjithçka është ngatërruar me vdekjen e një politikani, dikur profesor i drejtësisë në universitetin e kryeqytetit. Ajo që fillon si një rast që do të zbulohet nga Kostasi i mirë i vjetër, me më shumë vendosmëri se kurrë, për të fituar edhe më shumë nëse udhëheqja e policisë së qytetit është e mundur, fillon të ecë përgjatë shtigjeve të paparashikueshme në të cilat kampusi i vjetër i Universitetit errësohet rreth personazheve aq të mësuar sa janë të errët.

Profesori i vjetër është helmuar me një tortë. Besimi i mësuesit me të cilin e morët në shtëpi duhet të jetë maksimal. Rrethi mbyllet në mjedisin e tij më të afërt ose, ndoshta, në atë mjedis tjetër më të panjohur që ndonjëherë rrethon edhe jetën e personazheve më të denjë dhe të njohur të fushës intelektuale par excellence, universitetit.

Tani mund të blini Universitetin për Vrasësit, librin e ri të Petros Markaris, këtu:

Në dispozicion këtu

Lini një koment

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohen të dhënat tuaja të komenteve.