Kur Fundi është afër, nga Kathryn Mannix

Kur të afrohet fundi
Në dispozicion këtu

Vdekja është burimi i të gjitha atyre kontradiktave që na udhëheqin përmes ekzistencës sonë. Si t'i japim qëndrueshmëri ose të gjejmë koherencë themelit të jetës nëse përfundimi ynë do të zhduket si përfundimi i keq i një filmi? Aty vjen besimi, besimet e kështu me radhë, por prapëseprapë boshllëku është shumë i vështirë për tu mbushur.

Nga arsyeja njerëzore, arritja në fund mund të trajtohet në mënyra shumë të ndryshme. Ne që mbetemi po shohim ata që largohen. Ndërsa disa nga ata njerëz që kanë qenë me ne largohen, ne përballemi me faza mohimi, dyshime, siguri të errëta për eshtrat tona ...

Jo shumë kohë më parë mora pjesë në një nga ato daljet në skenë. Personi që na la ishte ajo moshë në të cilën gjëja më e drejtë është të dalësh nga forumi, pa dhimbje apo zhurmë. Vetë personi tashmë e kërkoi atë të detyruar në mbërritjen e kohës së tij, madje edhe nga një mjek që e ndoqi. Por rasti i këtij personi është ai i shpirtit në paqe që e di se çfarë i takon. Sepse të vdesësh sipas asaj moshe që është natyralizuar përmes konsumit organik, ndalimi gradual i proceseve qelizore. Vdekja, si humbje e funksioneve dhe ndërgjegjes paralele është ajo që duhet të jetë gjithmonë.

Dr. Kathryn Mannix di shumë për jetën, vdekjen dhe kalimin e tyre, e cila ka shërbyer një rrugëdalje pa dhimbje përmes trajtimeve paliative për trupat që ende nuk duhet të jenë të përgatitur për vdekjen. Dyzet vjet duke u përkushtuar për të lehtësuar dhimbjen, për të zbutur ndjenjat e humbjes para fundit të afërt. Një mësim i hedhur në këtë libër që trajton përvojat shumë të ndryshme të mbledhura nga mjeku. Një sintezë shumë e vlefshme që me siguri do të përpiqet të nxjerrë më të mirën nga më e keqja. Nuk ka të bëjë me vdekjen e rrobave të nxehta, ashpërsia e disa situatave të përjetuara nga pacientët ose të afërmit shfaqet gjithashtu, në këndin e kundërt të skenarëve që ofrojnë edhe një prekje humori. Dhe midis të dy ekstremeve, të mësuarit, kërkimi i përgjigjes më të mirë kur vdekja është rreth nesh në mishin tonë ose në njerëzit që duam.

Thithja e përshtypjeve të mençura dhe natyrshmëria e kufizimeve tona jetësore mund të na shërbejë në çdo moment të kalimit tonë nëpër skenën e jetës. Për sa kohë që ne kemi kohën, kohën tonë, për të njohur brishtësinë tonë dhe për të marrë parasysh atë që na mbijeton, qëllimi i nevojshëm për të kërkuar punën tonë do të na ndihmojë që ta konsiderojmë tragjikomedinë tonë si një mundësi për të qenë të lumtur dhe për t'i bërë të tjerët të lumtur.

Tani mund të blini librin Kur Fundi është afër, një vëllim interesant për jetën dhe vdekjen, shkruar nga Dr. Kathryn Mannix, këtu:

Kur të afrohet fundi
Në dispozicion këtu
vlerësoni postimin

1 koment në "Kur fundi po afrohet, nga Kathryn Mannix"

Lini një koment

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohen të dhënat tuaja të komenteve.

error: Nuk ka kopjim