Sekreti i dyfishtë i familjes së pakët, nga Sandrine Destombes

Sekreti i dyfishtë i familjes Lessage
Në dispozicion këtu

Për bollëkun e transmetuesve të mëdhenj francezë të zhanrit noir (të kombinuar me pezullim), të udhëhequr nga Minier o thilliez, bashkohet tani, duke tejkaluar dashurinë popullore, Sandrine shkatërronMe Një shkrimtar i ri për të marrë parasysh në atë gjallërim të papërmbajtshëm të noirit galik.

Dhe për të treguar këtë buton. Romani për sekretin e familjes së pakët (në përputhje me atë thellim në hijet e brendshme që mbështesin secilën në mënyrën e vet Joel diker o Shari lapena) na prezanton me atë mjedis të mbyllur dy herë mbi të njohurën në një mjedis paradoksalisht të qetë dhe shqetësues. Kontrasti tipik midis qytetit si një shtëpi paqësore dhe aftësisë së tij për të strehuar hijet më të këqija na udhëheq në këtë histori drejt kufijve të rinj të paditur.

Dy herë për të gjetur atë pasqyrë shtrembëruese në të cilën shtrembërohet e vërteta dhe reflektohen ndërgjegjet më monstruoze për atë që mund të ketë ndodhur. Kur e keqja nuk trajtohet në kohën e saj, kur pritet që e neveritshmja thjesht të zhduket, në fund zakonisht ndodh e kundërta. Dhe e keqja ka shumë durim ...

Në njërën anë të pasqyrës ne udhëtojmë në më shumë se njëzet vjet më parë. Piolenc përballet me ankthin e zhdukjes së dy vëllezërve, Soléne dhe Raphaël. Vetëm Solene mund të gjendej, me trupin e saj të vdekur të paraqitur me teatralitetin makabër të përbindëshit më mizor. Vajza me fustanin e saj të bardhë, duke treguar atë pastërtinë dhe pafajësinë që e njeh vetë krimineli, për kënaqësinë e mëtejshme të punës së tij të neveritshme.

Ndoshta është e njëjtë. Apo ndoshta është një vazhdim i trashëgimisë së tij djallëzore. Çështja është se në verën paqësore të vitit 2018, me mjegullat e përhapura të së kaluarës që askush nuk dëshiron të evokojë, disa fëmijë fillojnë të zhduken përsëri. Hetimi nxitohet midis dy hetuesve të futur me zgjuarsi nga autori, një oficeri policie që nuk është në dijeni të rastit të mëparshëm dhe një tjetër që mund ta çojë atë në shinat e braktisura. Gjithçka për të provuar të gjesh atë lidhje që mund të eliminojë shansin dhe të përcaktojë shkakësinë që lidh të kaluarën dhe rrymën.

Ndërkohë, Piolenc shikon në humnerën për t'u bërë një vend i mallkuar. Ndoshta i zgjedhur nga vetë djalli ose thjesht i mbjellë, midis arave të tij, nga fara e së keqes.

Këtë herë asgjë nuk mund të lihet e hapur. Jeta e fëmijëve të rinj bërtet mes heshtjes së një qyteti të habitur, ndërsa zërat e së shkuarës jehojnë në një konfuzion të keq.

Tensioni maksimal rreth atyre fëmijërive të vjedhura nga jeta, ndjenjat më të këqija për një vend aq të nevojshëm për të mbjellë shpresë mes një kujtese të sulmuar nga errësira. Vetëm, kushdo që ka lidhjen midis asaj që ndodhi në njërën anë të pasqyrës dhe tjetrës, ndoshta është ai që ka më shumë nevojë për asgjë që nuk dihet.

Tani mund të blini romanin Sekreti i dyfishtë i familjes Lessage, libri nga Sandrine Destombes, këtu:

Sekreti i dyfishtë i familjes Lessage
Në dispozicion këtu

Lini një koment

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohen të dhënat tuaja të komenteve.

error: Nuk ka kopjim