3 најдобри книги од Роза Монтеро

писателка-роза-монтеро

Роза Монтеро, сосема нова Национална награда за литература 2017, е писателка и новинарка која ги сумираше овие две активности во еден вид симбиоза од чија порозност успеа да ги натовари своите романи со социјална хроника и нејзините разни написи, соработки и многу други комисии од пишување во ...

читај повеќе

Со среќа, од Роза Монтеро

Среќно кога Роза Монтеро ќе претстави нов роман на својата веќе легија посветени читатели. И оние кои малку по малку се приклучуваат на нивните редови за мисија на добра литература во време на наноси од секаков вид. Она што го тера мажот да се симне рано ...

читај повеќе