3 најдобри книги на K.К. Роулинг

Ако сакате да бидете во тек со најновото од Ј, к. Роулинг, секогаш ќе го најдете ажурирано врз основа на највисоката оценка од читателите ТУКА. Надвор од контроверзната употреба на псевдоними како Роберт Галбрајт или дури и најпопуларната кратенка K.К. Роулинг, овој британски автор ...

читај повеќе

3 најдобри книги од Дејвид Фостер Валас

И покрај тоа што беше симболична фигура во Соединетите држави, доаѓањето на работата на Дејвид Фостер Валас во Шпанија дојде како еден вид постхумно признавање на митот. Бидејќи Дејвид страдаше од депресија што го прогонуваше од младоста до последните денови кога ...

читај повеќе

„Природата на Средната земја“ на Толкин

Во случајот на наративниот универзум создаден од RРР Толкин, фантазијата завршува со бегство од таа паралелна линија, од онаа минување во имагинарните простори толку прецизно детални и толку интензивно живеени за да стигнат до опипливи простори. Реалноста има субјективна компонента каде одамна протече ...

читај повеќе

Петте најдобри книги за фантазија

Фантазијата е литературен жанр во кој детството и зрелоста повторно се среќаваат и покрај с. Наградата е секогаш уживање во тој рај населен во детството и обновен благодарение на фантастичното кога годините ни се качуваат на грб. Затоа, најдобрата ...

читај повеќе

Раѓањето на херојот, од Jinин Јонг

Споредувањето на делото во светот со Толкин звучи светообразно. Затоа, таргетирањето на Jinин Јонг како кинески колега од британскиот гениј изгледа повеќе како понепокорен и радикален маркетинг уред. Додека не го откриете дофатот на Јонг кој иако повлекува повеќе кон ...

читај повеќе

Духот и г -ѓа Муир, од РА Дик

Ако Алјаска се зауби во зомби и дури го запозна со своите родители, зошто тогаш г -ѓа Муир нема да ја има својата романса со типичниот ненаселен куќен дух? С Everything е прашање на време и форма. Моментот чека дури и да ве однесе до ...

читај повеќе

3 најдобри книги за Луис Керол

Помеѓу делата како „Малиот принц“ од Антоан де Сент Егзипери и „Вечната приказна“ од Мајкл Енде, би ја лоцирала големата авантура на Алиса во земјата на чудата. Многу соодветни читања за деца и не толку млади. Работи исполнети со фантазија и со непроценлива човечка вредност. Во …

читај повеќе

Полноќно сонце од Стефани Мејер

И кога се чинеше дека Стефани Мајер била пренасочена кон други книжевни борби, во клучот на криминалистичкиот роман и со ослободувањето што го претпоставуваше во врска со сагата за самракот, тинејџерските вампири и нивните сензуални каснувања со арома на лук и вечност , на крајот не беше, може да биде. Бидејќи Мајер ...

читај повеќе

грешка: Без копирање