Најдобри книги за самопомош

Книги за самопомош

Откако ја прочитав познатата книга на Ален Кар за откажување од пушење, моето верување во корисноста на книгите за самопомош драстично се промени на подобро. Се работи само за пронаоѓање на таа книга која го обезбедува тој носек на сугестија меѓу мноштвото аргументи што произлегуваат од примерот ...

Продолжи со читање

3-те најдобри книги за да се откажете од пушењето

престанете да пушите книги

Кој пишува е релативна успешна приказна во откажувањето од пушење. Во моја корист, морам да кажам дека 3 или 4 пати кога сериозно престанав да пушам (повеќе од една година во секоја прилика) секогаш сум се снашол без никаква друга помош освен онаа на…

Продолжи со читање

Трите најдобри книги од Рафаел Сантандреу

Книги од Рафаел Сантадреу

Книгите во потрага по тоа позитивно јас секогаш предизвикуваат загриженост дури и кај оние кои се претплатени на оваа објава. Се чини дека неподготвеноста доаѓа од толкувањето на книга од овој тип како упад во многу сопствени заговори, или предавање, претпоставка за пораз ...

Продолжи со читање

Без страв, од Рафаел Сантандреу

Без страв, Сантандреу

Нашите стравови се исто така соматизирани, без сомнение. Навистина с everything е соматизирано, добро и лошо. И патот е бесконечна јамка напред и назад. Поради емоции правиме внатрешна физичка сензација. И од тоа непријатно чувство што сами го генерираме, од страв, можеме да стигнеме до ...

Продолжи со читање

Диши од Jamesејмс Нестор

Диши од Jamesејмс Нестор

Се чини дека секогаш чекаме некој да н sha потресе во свест за да каже: по ѓаволите, можеби е во право! И необично, најозлогласената причина, најнеодговорната вистина е онаа што ни се манифестира со јасноста на очигледното. Jamesејмс Нестор го презеде ...

Продолжи со читање

Твојата мотивациска книга. Обновете со целосна доверба

Книга Обновете се со целосна доверба

Суштината на работата ќе биде дека секој од нив имал став како оној што избира облека секое утро (или претходниот ден во случај на најостроумно и контролирачко време). Но, тие се токму еден вид лавиринти и внатрешни пресврти што водат кон ...

Продолжи со читање

Кога крајот е близу, од Кетрин Маникс

книга-кога-крајот-е-близу

Смртта е извор на сите оние противречности што н lead водат низ нашето постоење. Како да се даде конзистентност или да се најде кохерентност во основата на животот, ако нашиот заклучок треба да загине како лошиот крај на филмот? Тоа е местото каде што вербата, верувањата и што не доаѓаат, но сепак ...

Продолжи со читање

Танчарот од Аушвиц, од Едит Егер

танчерка-од-Аушвиц

Обично не сакам многу книги за самопомош. Денешните таканаречени гуруа ми звучат како шарлатани од минатото. Но ... (правењето исклучоци е секогаш добро за да се избегне паѓање во единствена мисла), некои книги за самопомош преку свој пример, секогаш можат да бидат интересни. Потоа доаѓа процесот на ...

Продолжи со читање

Градината на твоето срце, од Валтер Дрезел

книга-градина-на-твоето срце

Отсекогаш се велело дека најсигурниот пат до среќата е тој што поминува низ самоспознавањето. Само, да не се залажуваме, во многу наврати се соочуваме со јас што не завршува со симнување на маската од конвенциите, обичаите, тенденциите и с everything што се стреми кон ...

Продолжи со читање