Под погледот на будниот змеј, од Мави Доњате

Под погледот на разбудениот змеј

Да се ​​биде новинар ги потврдува сите поенти во сметањето дека сте некој патувал. Затоа што за да раскажувате што се случува каде било во светот, треба да го имате тоа основно знаење за да го пренесете она што се случува со кредибилитет. Резултатот може да биде, како во овој случај, ...

читај повеќе

Прогонувачка долина, од Ана Винер

Сите со нетрпение ја очекувавме таа банда хипстери и други гикови од Силиконската долина. Група таткови деца кои објавија нов светски економски систем во корист на сите и ориентирани кон општеството за благосостојба. Зора на новиот технолошки свет со своите славни придобивки ...

читај повеќе

Влоговите, од Филип Блом

Самата употреба на терминот „игра“ јасно ја манифестира визијата за нашиот свет како нешто не сосема реално. Бидејќи с everything е игра, ние сме привремени жители на ова место и затоа не можеме да сфатиме многу сериозно речиси ништо. Само, за жал, етимологијата на ...

читај повеќе

Како да се избегне климатска катастрофа, од Бил Гејтс

Вестите одамна не се додворувања, дури ни во спортскиот дел (особено за навивач на Реал Сарагоса). И, на шеги настрана, прашањето за глобализацијата, климатските промени што ги негираше научниот братучед на Рахој, и овој среќно мутирачки коронавирус ...

читај повеќе

Пролет Екстремадура, од Хулио Ламазарес

Има писатели за кои она што се случува во светот има различна каденца, многу различна бранова должина од чија фреквенција комплементарни впечатоци и перцепции завршуваат до нас. Хулио Ламазарес е од тој суд на наратори кои тангенцијално минуваат низ лирски реализам штом н us попрскаат ...

читај повеќе

Theивотот раскажан од сапиенс на Неандерталец, од Хуан Хозе Милас

Тоа ќе биде преку дијалог што ќе го раскаже животот ... Бидејќи едно е што плачките се нарекуваат најлоши соговорници од очигледната глупост на нивниот шуплив поглед, а друго е што се среќаваме со двајца прото-мажи, држејќи се за рака, подготвен да зборува за конечност ...

читај повеќе

Оглас

Од Лазарило де Тормес не најдовме анонимна книга со поголем интерес од оваа. Бидејќи предметот е прилагоден на светската ситуација која н us има сите со вратоврска пииииии (било да се јајца или јајници). Со пандемијата што беснее на сите нивоа, четири ...

читај повеќе

Најсмртоносната закана, од Мајкл Т. Остерхолм

Пророчката книга која прво предупреди против кризата со коронавирус. Оваа книга, напишана од еден од водечките светски експерти за епидемиологија, ја предвиде пандемијата што ја погодува планетата чекор по чекор. Ова ажурирано издание вклучува пролог во кој кризата на ...

читај повеќе

грешка: Без копирање