3 најдобри книги од Лаура Рестрепо

Книги од Лаура Рестрепо

Откако започна да ги објавува своите први книги, колумбиската писателка Лаура Рестрепо секогаш се манифестираше како писателка на тивки книги, на лежерна литература, со таков вкус или потреба да се наполни со искуства и нови идеи со кои ќе им пријде на своите високо изработени книги. строго ...

читај повеќе

Божественото, од Лаура Рестрепо

Колумбиската писателка Лаура Рестрепо воспоставува како почетна точка за нејзиниот најнов роман трагичен настан што ја шокираше цела Колумбија пред кратко време. Изгледот на телото на девојче кое лебди во водите на реката е факт доволно макабен за да се помисли на автентични ...

читај повеќе