3 најдобри книги на Јулија Крон

Книги на Јулија Крон

Јулија Крон е еден од новите гласови во историско-романтичната интимност (каков поджанр што штотуку го измислив) низ кој се движат големи актуелни автори како Марија Дуњас, Ана Jacејкобс или Сара Ларк. Но, среќната средба на авторот со овој литературен простор споделена со други големи ...

читај повеќе

Модната куќа, од Јулија Крон

Како дел од промоцијата за овој роман, уверено е дека нејзината траума плени еден од водечките автори на тие обновени манири на деветнаесеттиот век, што му служи на вкусот и просперитетните причини на меланхоличниот читател, како што е феминизмот. Може ли Ана Jacејкобс да се зауби во ова дело на ...

читај повеќе