Белиот крал, од Хуан Гомез Јурадо

Добрите приказни со неизвесност стануваат одлични кога нивниот крај знае како да го комбинира затворањето на секој пресврт и незавршена работа, но со паралелна покана за шпекулација. Може да кажете заговор во исто време, на кој можете да посочите што можело да биде или што ...

читај повеќе

Легендата за крадецот, од Хуан Гомез Јурадо

Кога реизданијата на книгите ќе бидат објавени едвај 10 години по нивното првобитно издание, се случува како и кај големите музички групи, растечките фанови да бараат повеќе од она што е произведено. За платинестите изданија и сите тие техники на ...

читај повеќе

Црн волк, од Хуан Гомез Јурадо

Едно од ретките жалења што го открив кај некои читатели на претходниот роман на Хуан Гомез uraурадо, Реина Роха, беше тој отворен крај, со своите прашања што чекаа во врска со различните последици ... Но, така требаше да се стигне до овој Црн Волк и можеби и понатаму има рабови ...

читај повеќе

Црвената кралица, од Хуан Гомез Јурадо

Најголемата доблест на жанрот на неизвесност е способноста на писателот да одржува рамнотежа помеѓу самата мистерија и таа психолошка напнатост што укажува на страв помеѓу непознатото или неочекуваното. Во Шпанија, еден од оние што најдобро успева да ги задржи своите нарации во таа хармонија помеѓу ...

читај повеќе