Гулабите на бокеријата, од Jordорди Басте и Марк Артигау

гулабите-на-бокерија

Пишувањето со четири раце треба да биде интересно искуство во најмала рака. Повторувањето е знак дека работата, покрај тоа што добро се одвива на техничко ниво, беше прекрасно изведена од сопствениците на двата пара раце. Се разбира, се повикувам на Jordорди Басте и Марк Артигау. Секој…

Продолжи со читање

Еден човек паѓа, од Jordорди Басте и Марк Артигау

книга-а-човек-паѓа

Секое вклучување во книжевниот свет заслужува да се поздрави. Уште повеќе, ако станува збор за нов истражувач подготвен да ни понуди нови случаи со кои ќе уживаме во полицискиот жанр. Предметниот истражувач се вика Алберт Мартинез, и во својата карактеризација ја прифаќа улогата на Jamesејмс Бонд на ...

Продолжи со читање