Огнот на есента, од Ирен Немировски

Есенските пожари

Работа што е обновена како причина за продлабочување на библиографијата на Ирина Немировски, веќе митска авторка на светската литература. Роман на писателката веќе консолидиран во трговијата, натоварен со таа трансценденција на делото што никогаш не можеше да се претстави поради судбоносниот крај што ја чекаше ...

читај повеќе

Трите најдобри книги од Ирен Немировски

Европа во првата половина на XNUMX век стана најлошото сценарио за еврејско семејство како она на Ирен Немировски. Помеѓу прогонството и вечниот бегство на омраза, волјата за преживување секогаш го правеше својот пат. Дури и во случајот со Немировски ...

читај повеќе