3 најдобри книги од Долорес Редондо

Книги од Долорес Редондо

Примерот на писателката Долорес Редондо завршува како сон на секој писател што се развива. Посветена на други професионални задачи, Долорес секогаш го наоѓаше тој простор за нејзините мали големи приказни што ќе завршат до монументални дела како што е нејзината трилогија Базатин ... Потекло како оние на толку многу и толку многу ...

читај повеќе

Северното лице на срцето, од Долорес Редондо

Да почнеме од позадината на овој роман. А факт е дека измачените ликови секогаш се прилагодуваат на оној дел од читателот што ги поврзува со сопственото минато; со грешките или траумите кои во поголема или помала мерка се чини дека силно ја означуваат судбината на постоењето. Над…

читај повеќе

Youе ти го дадам сето ова, од Долорес Редондо

Од долината Базан до Рибеира Сакра. Ова е патувањето на хронологијата на објавување на Долорес Редондо што води до овој роман: „Сето ова ќе ви го дадам“. Темните пејзажи се совпаѓаат, со нивната убавина од предците, совршени поставки за да претстават многу различни карактери, но со слична суштина. Мачени души ...

читај повеќе

Невидливиот чувар, од Долорес Редондо

Амаја Салазар е полициски инспектор кој се враќа во својот роден град Елизандо за да се обиде да го реши лудиот случај за сериско убиство. Тинејџерките во таа област се главната цел на убиецот. Како што заплетот напредува, го откриваме мрачното минато на Амаја, исто како и ...

читај повеќе