3 најдобри книги за Кејт Мортон

Многумина се авторите кои ја бараат таа магична рамнотежа помеѓу супстанцијата и формата, помеѓу дејствувањето и размислувањето, помеѓу темата и структурата што завршува да ги издигне на ниво на светски бестселер. Има и такви кои завршуваат како господари на наративната тензија како на пр Elоел дикер со нивните доаѓања и поминувања од минатото во сегашноста и иднината, без воопшто да ви дозволат да се изгубите во транзиции. Други се мајстори за традиционалната уметност на класичниот роман, како што се Кен Фолетт, некои повеќе како Стивен Кинг успева да н tra зароби под кожата на апсолутно емпатични ликови.

Што на Кејт Мортон тоа е доблест помеѓу динамиката и длабочината на заплетот, помеѓу постанокот и одразот гледан од ликовите. Со успешно управување со овие баланси на литература со јаже, секое покренато прашање завршува како што треба. Бидејќи единствената сигурност е дека начинот на раскажување приказна е многу поважен од она што се раскажува.

Во 2007 година, Првиот роман на Кејт Мортон, Куќата на Ривертон, а со тоа и непосредниот успех и светската репликација на литературниот ефект Кејт Мортон, авторка која му приоѓа на жанрот мистерија од многу пообемна перспектива, со мноштво нови аспекти што завршуваат до проток на романи што секогаш ги изненадуваат читателите на целиот свет.

3 Препорачани романи од Кејт Мортон

Куќата на Ривертон

Грејс Бредли е симпатична старица, со длабок и нежен изглед. Типичната баба за која мислите дека секое превиткување на нејзините брчки содржи искуства од едно фасцинантно далечно време.

Но, случајот со Грејс Бредли е повеќе од жена која, во времето на нејзината најбавна стареење пред вратите на смртта, одлучи да го раскаже најзастрашувачкото поглавје од нејзиниот живот. Тој разбира дека најдобриот начин е да остави сведоштво за она што се случило лично, за неговиот внук Маркус.

И така, влегуваме во прекрасна приказна од почетокот на дваесеттиот век, со атмосфера обоена со класицизмот од тоа време. Грејс оди во куќата на Ривертон за да работи во службата. Она што се случува од тој момент се преточува во наративност со заговор, со изненадувачки пресврти под мистериозната атмосфера од XNUMX век, на почетокот на дваесеттиот век.

Самоубиството на поетот Роби Хантер н takes носи од сегашноста, во која се подготвува документарен филм за ликот во минатото, во кој ја откриваме целата вистина за тоа ...

КЛИК КНИГА

Последното збогум

Ако дебито на Кејт Мортон беше нов врв на популарност во жанрот мистерија, овој роман објавен неколку години подоцна и прошаран со други книги, ја обновува истата суштина од минатото како езерце со темни води под кои се крие монструозна вистина што му нуди површина.

Исчезнувањето на малиот Тео во 1933 година меѓу дивите планини и долини беше драматично лажно затворање на црната историја на тоа место. Сиромашното момче никогаш не беше слушнато и тагата се прошири и го турна неговото семејство да го напушти местото.

Сејди Спероу е лондонска полициска инспекторка која го поминува времето на одмор губејќи се во зеленилото на Корнвол преполни со беснееното Селтик Море.

Магијата на случајноста, како и тој непобитен магнетизам, ја води Сејди во простор полн со одгласи од минатото во кое животот на Тео беше суспендиран во неизвесност и страв.

КЛИК КНИГА

Тајниот роденден

Последните денови на Дороти се претвораат во земјотрес околу тајна што го засега целото семејство и пред која Дороти самата дебатира за нејзината важност, така што вистината излегува на виделина, нарушувајќи с everything.

На некој начин, Лорел Николсон исто така учествува во тајната како постара сестра, всушност таа е единствената која има клуч за пристап до тоа место во минатото каде се кријат детали кои изгледаат вознемирувачки.

Мистеријата започнува од 1961 година, кога Лорел веќе беше девојка со знаење и мораше да се засолни од настаните што се случија. Лорел во моментов е актерка со долга кариера и по многу години на сцена, претпоставува дека тој ден од последниот роденден на нејзината мајка мора да истражува во она што ги предизвика настаните од таа далечна 1961 година.

Се започна многу порано, уште во 1941 година во Лондон. Заплетот се движи во ритамот на откритијата на Лорел и нејзиниот брат Гери, предавство, трагедија, опстанок во некои тешки и мрачни години од Втората светска војна.

Помеѓу старите книги и фотографии од други времиња, ние составуваме приказна која целосно одговара на нашата незаситна потреба да ја откриеме мистеријата на семејството Николсон.

КЛИК КНИГА

2 коментари за "3 најдобри книги за Кејт Мортон"

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.