3 најдобри книги на Брендон Сандерсон

Во сегашниот фантастичен наратив, наоѓаме генерација автори родени во 70 -тите години, кои го поставуваат темпото и го преземаат местото од Толкин, Пратчет па дури и ветеранот и сеуште актуелен Џорџ Р.Р. Мартин.

На меѓународно ниво, ја поврзувам оваа генерација на постара младина со момци како Патрик Рутфуш или поседува Брендон СандерсонНа Писатели израснати во аналогниот свет на XNUMX век; во времето на стрипот; од книгите; на телевизија во соодветна мерка наспроти помала, но можеби повеќе уживана понуда. Несомнено, една од последните генерации што ги истражуваше фантазиите направени дома и успеа да ја зајакне многу потребната фантазија за да ги напише своите одлични романи и саги.

Во случај на Брендон СандерсонЗборуваме за автор кој совршено го разбира жанрот фантазија како широк опсег на можности. Вистински универзум на аргументи, светови суспендирани на јаже, помеѓу доброто и злото, како бујна метафора за нашиот сопствен свет.

Дискутирај епска фантазија или херојски е да се третира најраспространетиот од жанрот фантазија меѓу читателите ширум светот, желни да создаваат далечни светови одвнатре кон надвор (да речеме дека мултимедијата пресоздава однадвор, додека читањето експлоатира фантазија родена од нашите сопствени ресурси, многу повеќе збогатување на крајот). И токму таму Сандерсон успеа да ја пронајде својата креативна вена и, зошто да не го кажеме, и продажбата.

Сагас започна на алтернативен начин од 2006 година, почеток на XNUMX век, што претпоставуваше апсолутно полетување на вкупниот автор кој е Сандерсон, способен за наизменични фантастични томови од различни серии, како креативниот универзум на секоја приказна да е уреден во архиви на неговата обилна имагинација. Но, исто така, навлегува во помлада фантазија и во многу прилики со соодветен подарок да ги надополни наративите со хумор и нови нијанси за славата на жанрот.

Со оглед на изборот, за мене ова е најдоброто од библиографијата на Брендон Сандерсон, во рамките на неговата метафора за нашиот свет што е Космир или во кој било друг универзум проширен со удар со мастило ...

Топ 3 препорачани книги од Брендон Сандерсон

Конечната империја

Нема подобра работа за почеток на големата сага Деца на магла. Сликата на авторитарна моќ, остварена без никаква милост, секогаш н inv повикува да се соочиме од фантастичното со секаков вид неправда што сакаме да ја проектираме од нашата средина.

Господарот Владетел е тој амблем на казна заради себе, на моќта како вежба на најнепопуларното зло. По милениум на експлоатација и ропство, можеби условите се зрели за Скаа да се крене.

Понекогаш, во овој тип на романи изгледа како еволуцијата на еден вид да заврши во потрага по сопственото спасение. Во пропустот на благородниците кои му помагаат на лордот Раулер, неговата заблуда со скаата завршува со промовирање на дифузија на моќ и пресвртница за новите генерации да имаат шанса за бунт, предводени од Келсиер и Вин ...

Кликнете книга

Елантрис

За многумина, суштинското дело на авторот за неговата чистота, за неговиот тек на фантазија и имагинација постигнат како првиот филм што заврши со напади врз библиотеките на жанрот.

Одличен роман направен од имагинарен што се поврзува со старите грчки митови, со неговиот Олимп преименуван во Елантрис, секогаш од транспозиција прилагодена на сегашниот наративен јазик и епски сет на нови светови далеку во времето или просторот.

Арелон е регион во опаѓање од неговите стари сјаеви од минатото. Трансформацијата, како катаклизма, го нападна утопискиот главен град „Елантрис“ и го остави на милост и немилост како кралот Фјордел, подготвен да го припои регионот кон неговите доминации.

Theивите мртви оставени по пустошот на Елантрис сега можат малку. Но, меѓу нив е и принцот Раоден, можеби единствениот што може да бара излез од проклетството ...

Кликнете книга

Патот на Кинг

Почетокот на сагата Сандерсон ја има таа иницијативна точка за патување. Во овој случај ние с still уште сме потопени во Космир, таа галаксија веќе толку блиску благодарение на овој автор.

Дури и во најнегостопримливите планети како Рошар, авторот е во состојба да ни понуди приказна за суштината и значењето. На одреден начин, може да се смета дека намерата на писателот покажува дека с everything е поврзано во кој било свет или универзум, „на прМавтањето со крилјата на пеперутката може да се почувствува и од другата страна на светот. “Она што се случува во ветровитиот и неопислив Рошар може да значи многу за сагата толку обемна како„ Војната на бурите “.

Рошар ја живее својата војна од никаде, конфликт околу ситниците на навидум ирелевантниот свет. Додека не откриеме детали што водат до нешто многу порелевантно.

Најпрозраното и најоддалеченото место е совршено скривалиште за најголемата тајна. Светливите витези, начинот на кралевите ... многу да се открие во оваа приказна за ништо и с everything ...

Кликнете книга

4 коментари за „3 најдобри книги на Брендон Сандерсон“

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.