Трите најдобри книги од Роберт Кијосаки

Во јанкиландија, тие треба многу да ја применат самопомошот во строго микроекономската. Семејната економија како област каде тренингот исто така може да го трансформира начинот на живеење. Бидејќи има малку здравје и навестување на loveубов, парите стануваат мрачен предмет на желба.

И бидејќи во суштината на најбезобразниот капитализам, неговиот американски сон завршува по просперитет по секоја цена, пишуваат авторите како Кијосаки, Даниел Канман o Тони Робинс Тие завршуваат како нови гуруа на свет без друга вера или убедување освен тестенини. Најпрагматично самопомош засновано на знаење на половина пат помеѓу економијата и човечките нагони, емоционалната интелигенција или психологијата.

Во случај на Кијосаки Работата е да ги деконструираме нашите ментални шеми за да се убедиме дека сите можеме да бидеме богати ако завршиме со преформулација на нашиот начин на гледање на светот и начинот на кој нашите деца гледаат на него.

Овие типови книги кои се залагаат за успех како религија ни внесуваат недоверба слична на спам -пораката што ни нуди огромни суми пари со таа точка на врвот на XNUMX -от век. Но, проучениот изглед на среќа и успех плус несомнената тежина на примерот во нивното месо, го прават Кијосаки светска референца во обидот да го смениме нашиот живот под претпоставка дека парите не даваат среќа, туку помагаат ...

Топ 3 препорачани книги од Роберт Кијосаки

Богат татко сиромашен татко

Да не се залажуваме. Кој има кум се жени. Би било интересно да се види колку од тие одлични самоуспешни достигнувачи мораа да започнат од не толку привилегирана социјална позиција. Бидејќи надвор од автобиографскиот мит, реалноста е обично богата почетна база ... Но, еј, секогаш може да биде интересно да се внимава на момците привилегирани од „богатството и добрата работа кон просперитет“.

Богат татко, сиромашен татко ќе ти помогне разоткривање на митот дека ви треба висок приход за да се збогатите; да го оспорите верувањето дека вашиот дом е инвестиција; покажете им на родителите зошто не треба да му веруваат на училишниот систем за нивните деца да научат да ракуваат со пари; еднаш засекогаш да се дефинира што е инвестиција, а што обврска; да знаете што треба да ги научите вашите деца за парите за да бидат финансиски успешни во иднина.

Роберт Т. Кијосаки радикално го промени начинот на кој милиони луѓе ширум светот го перцепираат концептот на пари. Со перспективи што се спротивни на конвенционалната мудрост, Роберт, познат и како „учител“ на милионери, се здоби со репутација дека зборува, дека е непослушен и има храброст. Тој е признат низ целиот свет како страстен поборник за финансиско образование.

КЛИК КНИГА

Квадрантот на проток на пари

Најпретенциозното дело на Кијосаки во кое тој се обидува да н en просветли за тоа како и зошто се случуваат вакви чуда што градат империи од ништо. Секој случај има своја особеност без сомнение. Амансио Ортега не е ист како Слим. Но, сигурно, кога би ги прашале, би рекле дека во прв и втор степен причините за нивниот успех се должат на работата и можноста ...

Дали некогаш сте се запрашале зошто некои инвеститори малку ризикуваат и добиваат големи, додека повеќето инвеститори само раскинуваат? Зошто некои вработени одат од работа на работа, додека други ги оставаат своите работни места за да основаат империи во светот на бизнисот? Што значи поместувањето од индустриската ера во информатичката ера за мене и моето семејство?

Квадрантот на проток на пари е книга што мора да се прочита ако сте подготвени оставете ја сигурноста на работното место и пронајдете ја вашата вистинска финансиска слобода; да направите големи промени во вашиот живот; да ја преземете контролата врз вашата финансиска иднина.

КЛИК КНИГА

Водич за да се збогатите без откажување на вашите кредитни картички

Наслов кој упатува на фактот дека не е најбогатиот кој има најмногу, но кому му треба најмалку. Но, доаѓајќи од Кијосаки, работата оди повеќе кон други курсеви што се однесуваат дури и на образованието.

Славна личност од американска телевизија често вели: „Земете ги кредитните картички и исечете ги на мали парчиња“. Овој совет може да работи за луѓе кои се финансиски неодговорни, но не и за оние кои сакаат да се збогатат и да добијат финансиска слобода. Со други зборови, кршењето на вашите кредитни картички нема да ве приближи до богатство. Она што можете да направите е да ве претворат во богата личност е финансиско образование; за жал, училиштата не нудат такво знаење.

Луѓето со здрави финансиски принципи знаат дека постојат два вида долг: добар и лош. Тие исто така знаат дека добриот долг може да се искористи за побрзо да се дојде до богатство. Многу пред штедачите кои избегнуваат да се задолжат.

КЛИК КНИГА

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.