Најдобрите книги на Оливија Менинг

Книги на Оливија Менинг

Во писателката Оливија Менинг ни недостасуваше голем референт на наративот повеќе отколку посветен на хрониката на XNUMX век во Европа подложена на големи конфликти. И велам „се изгубивме“ затоа што, за среќа, издавач како Libros del Asteroides сака да го врати овој наратор меѓу ...

Продолжи со читање

Топ 3 книги на Греам Грин

Книги Греам Грин

Англискиот писател Греам Грин наскоро се истакна во занаетот. Во раните дваесетти години, го објави првиот роман што му помогна да добие автономија што ја олесни неговата посветеност на литературата и патувањата како неопходни дополнувања на неговиот витален начин на разбирање на целата наративна волја. Од истото…

Продолжи со читање

Топ 3 книги на Марк Менсон

Книги на Марк Менсон

Во онаа на самопомош наоѓаме гуруа од најпрефинетите обуки за психологија, психијатрија, социологија или што и да е. Но, подоцна ги додаваме големите советници од искуството или по издржливост, авантуристички дух или некој голем успех во соодветното поле. И тоа е…

Продолжи со читање

Топ 3 книги на Чак Вендиг

Книги од Чак Вендиг

Да се ​​биде писател денес може да биде нешто друго. Затоа што аудиовизуелното достигнува дантеско ниво во светската забава. Освен што без големи приказни зад него, се би се распаднало како парче шеќер. Така, кога филмските платформи, компаниите за видео игри, 3 и 4D или дури и метаверзумот помислија дека надминале сè ...

Продолжи со читање

3 најдобри книги Аса Ларсон

Книги Аса Ларсон

Она што има врска со создавање добро училиште е дека на крајот има поволни ученици. Во неисцрпниот нордиски каменолом за црн жанр, Аса Ларсон е едно од оние ветувања од пред една деценија што останува воспоставено меѓу најпродаваните од овој жанр со таква ознака за потекло. Тоа…

Продолжи со читање

Трите најдобри книги од Марија Оруша

Најдоброто од Марија Оруна

Со писателката Марија Оруња се формира актуелниот подиум на автори на црни романи во Шпанија, почесен простор што таа го дели со Dolores Redondo и Ева Гарсија Саез. Не е дека сакам да кажам дека не наоѓаме повеќе писатели кои го негуваат овој жанр со слични таленти, но без сомнение овие ...

Продолжи со читање

Топ 3 книги на Андреј Курков

Книги од Андреј Курков

Секогаш е добро да се влезе во надреализам претворен во роман со одредена каденца. Во надреалното има место за алегориското, метафоричното, па дури и баснословното ако допира. И точно е дека Курков тоа многу добро го знае. Овој украински писател ги истражува сите можности на оваа гротеска како сон, да ја наречеме на некој начин. …

Продолжи со читање

3-те најдобри книги на Сантијаго Гамбоа

Книги од Сантијаго Гамбоа

Навлегувањето во работата на Сантијаго Гамбоа секогаш нуди социолошка визија од прв ред. Поентата е дека Гамбоа е, се разбира, измислен, но таа неочекувана есеистичка заднина ни е интелигентно обезбедена преку ликовите, начините на гледање на општествениот контекст, описите посипани со тој поим...

Продолжи со читање

3 најдобри книги од Мари Јунгштет

Книги Мари Јунгштет

Вистината е дека е задоволство да се види колку од големите фирми од црниот жанр се веќе автори оттука и таму. Писатели кои им пристапуваат на своите мрачни нарации низ светот на криминалот со апсолутен магнетизам, со таа напнатост на случаите, психата на криминалецот, ...

Продолжи со читање

Топ 3 книги на Нел Лејшон

Книги од Нел Лејшон

Драматуршката жила на Нел Лејшон природно се прелеа во роман со таа точка на живот, напишан да биде изложена на штици направени од хартија. Интимност со кулминирачки претензии; суштинска бесмртност што ги оплодува нештата, собите, патиштата и патеките на некое англиско село. Животот е во основа таа фаза...

Продолжи со читање

3-те најдобри книги од Алма Делија Мурило

Книги од Алма Делија Мурило

Да се ​​биде наследник на Хуан Рулфо претпоставува вежбање одговорност. Уште повеќе кога човек не мора да собира духови од другите за да ги одведе да ја населат нивната душа. Во случајот со мексиканската писателка Алма Делија Мурило, се чини дека предметот е заднина наративна основа, изговор за раскажување со…

Продолжи со читање

грешка: Без копирање