Гнев, од Зигмунт Милошевски

Лутина
Достапно тука

Ноар жанрот, со разните последици веќе прифатени како варијанти кои се движат од полиција до трилер, се шири низ целиот свет како литературен тренд што во поголема мера го зачувува читачкото привлекување кај сите оние кои го задржуваат вкусот за читање.

Европа е можеби континентот каде писателите од овде и таму се размножуваат со најголем интензитет, од нашиот Dolores Redondo или, исто така Хавиер Кастиloо дури и други млади писатели како Франк Тилиез во Франција, Лука Д'Андреа во Италија или Nо Несбо во Норвешка.

Од едниот до другиот крај на Европа, најмладите писатели сведочат за црн жанр отворен за многу можности да завршат вознемирувачки, изненадувачки, напнати и привлечни за читателот.

И, исто така, во Полска наоѓаме еден од тие нови интензивни гласови, бидејќи Зигмунт Милошевски се појави како наратор на посебна интелигенција за да ги сумира заплетот и ритамот, да пристапи кон темната страна на нашата реалност со таа интензивна злобна сигурност за она што е близу.

Нема ништо подобро да се фати во читањето на криминалистички роман отколку да се претставиме на некои протагонисти задолжени за правење добро, кои се движат по јажето на нивните лични околности. Бидејќи сите ние знаеме многу за тоа, за кревкоста со која понекогаш се соочуваме со злото во која било негова претстава ...

Теодор Шацки не е прототип на истражител измачуван од неговото минато и кој патува опасно помеѓу пријателската страна на светот и нејзиниот сложен механизам, скоро секогаш предаден на лошите интереси. Тој е обвинител и отсекогаш бил пример во остварувањето на својата активност, само што во моментот во кој се развива оваа приказна, Теодор подлегнува на таа кревкост. Работите не му одат добро и можеби не е најдобро време да се соочи со безмилосен криминалец ...

Прашањето за жена која страда од злоупотреба укажува на таа чудна претпоставка за рутина за која Теодор знае како да дејствува под вообичаените модели на одбрана на потенцијалната жртва. Но, овој пат нешто ќе му избега, не станува збор само за злоупотреба, а испуштањето на одредени детали завршува во корист на синџир на макабри настани.

Дека Теодор може да поврзе с everything, ќе биде од суштинско значење за правилно да се пристапи кон случајот. Ланецот убиства што следуваат укажува директно на криминален ум во најдобар случај. И Теодор треба максимално да го балансира својот личен заговор ако не сака да заврши бедно, со смртни случаи под неговата свест за неефикасност ...

Сега можете да го купите романот Гнев, новата книга на Зигмунт Милошевски, овде:

1 коментар за "Гнев, од Зигмунт Милошевски"

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.