Меѓу соништата, од Елио Куирога

Меѓу соништата, од Елио Куирога
кликнете книга

Додека Елио Кирога тој се пробиваше во светот на киното, неговите стихозбирки исто така се појавуваа во тој транзит преку едиторијали на секој надежен писател или поет.

Но, да се зборува за Елио Киирога денес значи да се земе предвид повеќеслојниот творец, поет, сценарист и романсиер со позадина што се движи од номинација за Гоја до престижната награда Минотауро за 2015 година, која е најдобрата фантастична или научно -фантастична работа на годината во Шпанија. На

И токму тоа поле на фантазијата или научната фантастика завршува како плодно поле во кое идеите секогаш можат да 'ртат на половина пат помеѓу само наративното и кинематографското.

И таму го наоѓаме овој нов роман Меѓу соништата.

Ништо подобро од место како Канарската опсерваторија Роке де лос Мухахос, со еден од најмоќните телескопи во светот, за да го центрира овој роман со клаустрофобична точка и реминисценции на филмот "Сјајот" а во исто време кулминираше со предлог што се однесува на оваа подостапна научна фантастика, онаа на сите нас кои во некоја прилика застануваме да гледаме фасцинирани во theвездите.

Соња и Хуан прават совршен професионален и личен пар. И двајцата ја сакаат астрофизиката и околу таа космичка страст создадоа aубов што само ги спои засекогаш.

Само по тие граници на „засекогаш“, така во склад со бесконечниот универзум, завршува прикрадувачка возбудлива приказна која сумира психолошка неизвесност, интриги, добра доза терор и кинематографски ритам совршено воден од режисерот кој стана писател.

Бидејќи Роберт не бил поканет на тој „идиличен меден месец“ на телескопот на Ла Палма, каде двојката се подготвува да развие работа која ќе ги зафати сами неколку дена. А сепак неговиот неочекуван изглед е кулминација за Соња и Хуан.

Од каде и да е тоа присуство што сака да ги придружува во нивната осамена истрага за theвездите, заврши со мешање во соништата на Хуан, с he додека не добие с and повеќе парцели од оној од кој гостуваше.

Сега можете да го купите романот Entre los Sueños, новата книга на Елио Киирога, овде:

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.

грешка: Без копирање