Чудното лето на Том Харви, од Микел Сантијаго

Чудно лето на Том Харви
Кликнете книга

Тешката мисла дека некого сте пропаднале може да се разладува во светлината на судбоносните последователни настани. Можеби не сте целосно виновни што с went тргна наопаку, но вашиот пропуст се покажа фатален.

Тоа е перспективата што го прогонува читателот на овој роман штом започне со првите страници. Еден вид индиректна вина, која можеше да се избегне доколку Том посегне по Боб Ардлан, неговиот поранешен свекор. Бидејќи кратко време по тој повик Боб заврши удирајќи се на земја од балконот во неговата куќа.

Но, се разбира, Том флертуваше со спектакуларна девојка, или барем се обидуваше, и служењето на поранешниот татко во тие околности с still уште беше срамно.

Кога почнав да го читам овој роман, се сетив на последните дела од Лука ´андреа, Сандроне Дазиери или де Андреа КамилериНа И го мислев ова книга „Чудното лето на Том Харви“, со самиот факт дека е развиен во Италија, тој требаше да формира омраза од овие тројца автори од ист жанр.

Проклети предрасуди! Наскоро сфатив дека на Микел обично се вели свој, различен глас. Иако црниот жанр секогаш нуди заеднички намигнувања, она што го постигнува Микел е убава црна литература, некако да се нарече.

Има убиство, има конфликт (внатре и надвор од ликот), има истрага и мистерија, но некако, начинот на кој ликовите на Микел патуваат низ нивниот добро поврзан заговор пренесува посебна убавина во агилен и прецизен глагол што тој знае како пополнете со описи од внатрешноста на ликот кон надвор и однадвор кон внатре. Еден вид симбиоза на сцена-карактер што можеби не сте ја нашле кај други автори. Не знам дали се објаснувам. Она што ми е јасно е дека, кога се сомневате, не можете да престанете да го читате.

Сега можете да ја купите книгата „Чудниот случај на Том Харви“, најновиот роман на Микел Сантијаго, овде:

1 коментар за „Чудното лето на Том Харви, од Микел Сантијаго“

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.

грешка: Без копирање