Контакт – За мене

Преминувајќи од формите. Ако сакате да ми кажете нешто, можете да ми пишете на juanherranzperez@gmail.com.

Yo

Ова е тука што ме влече држењето на зајдисонце. Поминаа неколку години од тој момент, но јас навистина не сакам да ја сменам фотографијата. Катастрофи со текот на времето и други измамници ...

Поентата е дека, како што веднаш претпоставувате кога ќе го поминете овој блог, пишувам критики и критики главно за романи, но без јасна дискриминација. Она што не сум го прочитал поминало низ рацете на добри пријатели или роднини кои читаат. И така меѓу сите нас го составуваме овој простор за книжевни филијали и фобии од прва големина.

Се разбира, искористувајќи го фактот дека Писуерга поминува низ Ваladадолид, зборувам и за моите книги, на кои им го посветувам она малку слободно време што ми останува. Бидејќи се сеќавам, и без да знам како да ги користам токму тие капки разум во нешто „попрофитабилно“, правам свои потфати како писател на романи, а понекогаш и пишувам истражувачки книги.

И тоа, што сакате да ми кажете, можете да ми го кажете на мејлот погоре ☝️.

За останатите, ако инсистирате на читање, ќе ја искористам можноста да се претставам подетално:

Роден сум во Сарагоса на 14 јуни 1975 година, во исто време кога Реал Сарагоса постигна гол против Барса во четвртфиналето на Копа дел Реј. Од болницата, веднаш до Ромареда, татко ми го прослави голот и моето раѓање. Одличен знак како фудбалер што беше прекинат со оглед на мојата слаба способност со топка меѓу нозете. Можеби затоа, по добивањето на Универзитетската диплома за социјални дипломирани студенти, се фокусирав на друго хоби, пишување, продолжување на старата тенденција за измислување.

    Откако го објавив мојот прв роман, во 2001 година, Наоѓав нови приказни за раскажување и време потребно да седнам да ги напишам. Ништо не е присилено, тие настануваат спонтано или некој ми ги пренесува и завршува со убедување. Процесот е генериран на непредвидлив начин, за да се натурализира од ден на ден помеѓу имагинацијата и хартијата.

    Така, уживам во професијата писател на свој начин. Кога ќе погледнам наназад, гледам, помеѓу изненадување и задоволство, дванаесет книги објавени зад мојот грб: „Споменот на волците","Втора шанса","Вести Касандра","Алтер","Од фудбал до фудбал","Борците Ејеа","Чекајќи ги ангелите«El sueño del santo»,« Реал Сарагоса 2.0 »« Изгубени легенди »«Esas estrellas que llueven"И" Рацете на мојот крст"На Мотивација да продолжите да пишувате кога се појавуваат нови идеи.

                 ПУБЛИКАЦИИ:

 • Роман „Споменот на волците“ Редакција Егидо, 2001 година
 • Роман „Втора шанса“ Мира уредник, 2004 година
 • Том: „Вести од Казандра“ Редакција Еспирал, Билбао, јуни 2006 година
 • Книга соработка "За она што бевме и ќе продолжиме да бидеме" Ејеа 2002 година
 • Соработник на книга: „Сатурнијански суштества“ Арагонски писателски сојуз 2007 година
 • Досие уредник "Млади творци, 2.002" Ејеа де лос Кабалерос
 • Редакциски одбор на Регионалното книжевно списание „oraгора“
 • Учество во книжевното списание „Criaturas Saturnianas“ во неговиот број 6 од 2008 година
 • Главен уредник на мемориската книга на СД Ејеа. Јуни 2008 година
 • Книга: „Борците на Ејеа“. јуни 2009 година
 • Роман: „Алтер“ Уредувачка Андромеда - колекција Фантастичен свет. Март 2010 година
 • Роман: „Чекајќи ги ангелите“ - изданија на Броскилс. Јануари 2011 година
 • Ко-уредник на досието за сликарска изложба на Марија Луна: „Есенцијал и Котидијано“
  - Роман: «El sueño del santo»- Погледнете ги уредниците. 2013 година
  -Новела: «Реал Сарагоса 2.0» - Мира Едиторес. 2014 година
  -Том: «Изгубени легенди» - Libros.com 2015 година
  - Роман: «Esas estrellas que llueven»- Погледнете ги уредниците. 2016 година (втор дел од «El sueño del santo")
  - Новел: „Рацете на мојот крст“ - Амазон. 2016 година

НАГРАДИ И ЧЕСТИ:

 • Конкурс за прва награда за приказна Педесетгодишнина Enseñanzas Medias Cinco Villas 1 година
 • Натпревар за прва награда за раскази Асоцијација за културна фајани 1 година
 • Финалист II меѓународен натпревар за кратки приказни „Нетрпеливиот читател“ 2004 година
 • Финалист Х натпревар за кратки раскази „Хуан Мартин Саурас“ 2005 година
 • Финалист на Меѓународниот натпревар за научна фантастика Којлур 2005. Перу
 • Финалист I Abaco 2006 Натпревар за кратка приказна
 • Прва награда XI натпревар за фантастични приказни Газтелеку 1 година
 • Втора награда Конкурс за кратки приказни Рударски музеј на Баскија 2 година
 • Прва награда XVII натпревар за краток роман „Млад Каламонте 1“
 • Четврта награда III натпревар за приказни „Вила де Кабра дел Санто Кристо 4“
 • Единствено специјално споменување, во категоријата романи, на наградите Андромеда во 2007 година
 • Петта награда IV Натпревар за расказ „Вила де Кабра дел Санто Кристо 5“
 • Втор финалист VI натпревар за кратка приказна. Куенка 2008 година
 • Финалистички натпревар „Куентамонтес“ Елда 2008 година
 • Финалистички натпревар за хорор роман „Вила де Марацена“ 2008 година
 • Финалист XII натпревар за кратка приказна „Гастелеку де Сестао“ 2009 (…)
 • Конкурс за потесен избор за правници мај-јуни 2010 година

ТУКА ГИ СИТЕ СИТЕ МИ КНИГИ, НА ЕДЕН КЛИК:

ХАРТИЈАebook
Сликата има празен ALT атрибут; неговото име на датотека е lost-legends-213x300.jpg
Сликата има празен ALT атрибут; името на вашата датотека е wait-for-angels-188x300.jpgСликата има празен ALT атрибут; името на вашата датотека е wait-for-angels-188x300.jpg
Сликата има празен ALT атрибут; неговото име на датотека е ALTER-209x300.jpg
Сликата има празен ALT атрибут; неговото име на датотека е a-second-chance-193x300.jpgСликата има празен ALT атрибут; неговото име на датотека е a-second-chance-193x300.jpg

ДА СЕ КОНСУЛТИРАТ ВО ВАШАТА БИБЛИОТЕКА

 

СОДРИНА ПИШУВАЕ

Искористувајќи ги моите обемни перформанси во светот на литературата, помина некое време откако се приклучив на возбудливиот свет на пишување содржини. Со најосновните упатства за идејата да се разоткрие, можам да напишам за вас текстови од лична природа, записи за вашиот блог или објава со која ќе се искачите на позициите во интернет пребарувачите.

Пишувањето содржини има свои трикови. Зборовите мора да направат многу повеќе отколку да се состават за да состават реченици. Еден по друг тие мора да сугерираат, предлагаат, мотивираат, плени, дури и да компонираат музика и да пеат пораки за разбирање на оние што ги читаат, како што се неодоливи или поттикнувачки сирени песни.

На крајот, секое пишување не престанува да биде литература; со намера да предизвика чувства или да пренесува идеи; со волја за убедување или интерес за откривање.

Со пишување учиш да пишуваш. По повеќе од петнаесет години притискање букви и повеќе букви, со дванаесет книги зад мене и стотици задачи за пишување завршени, знам дека можам да пренесам идеи и концепти преку таа намерна литература што се лизга во секое добро пишување содржини.

Оди напред и кажи ми што сакаш да ти кажам на твојот свет. Дозволете ми да ги најдам вашите најдобри зборови.

грешка: Без копирање