Топ 3 книги на Дебора Леви

Книги на Дебора Леви

Во последно време, Дебора Леви се движи помеѓу наративното и биографското. Книжевна вежба како плацебо за раните на времето, грубоста на животот и природните принудни оставки. Но, тоа е толку чудно во таа фаза од зрелоста во која почнува да се брои ...

читај повеќе

3-те најдобри книги на Хуан Франциско Ферандиз

Го вклучувам Хуан Франциско Ферандиз во плејадата големи актуелни раскажувачи на историските романи направени во Шпанија. Мислам на автори од неколку генерации како Чуфо Ллоренс, Луис Зуеко или Хозе Луис Корал. Бидејќи сите тие на свој начин, со помалку или повеќе дел од хроника или фикција, ние ...

читај повеќе

Трите најдобри книги од Антонио Ескохотадо

Ако може да се каже дека сè уште имало филозофи во XNUMX век, тоа е благодарение на Антонио Ескохотадо решен и да теоретизира и да го повлече метафизичкиот емпиризам преку интроспекција до длабочините. Да, исто така преку дрога. Сè за да се постигне таа калеидоскопска луцидност толку типична за психоделиците ...

читај повеќе

3-те најдобри книги од Тамара Тененбаум

Кога некој ќе открие писатели како Швеблин или Тененбаум, се чини дека му пристапил на германскиот наратив. Но и Саманта и Тамара, имињата што им претходат на тие презимиња, им припаѓаат на аргентинските автори кои нè доближуваат до нивните наративи со витолата на Буенос Аирес, за да капитализираме и од аргентинска литература со ...

читај повеќе

3 најдобри книги од onatонатан Франзен

Понекогаш е страшно да се погледне во несовладливиот простор на тековниот роман. Под чадорот на современото, може да се засолнат сите видови теми кои можеби со текот на времето ќе се организираат во нивните соодветни жанрови. Бидејќи правењето формална и авангардна природа да преовладува на начин што не ...

читај повеќе

5-те најдобри книги за нордиска митологија

Во оваа скандинавска митологија, многумина од вас кои поминуваат оттука би кревале рака доколку и пријдете благодарение на Тор и неговиот брат, кој го направил непријателот, Локи. А тоа се само неколку слики на „Олимп“ на најсеверниот европски полуостров толку моќни како тој Бог на ...

читај повеќе

3-те најдобри книги од Кристина Пери Роси

Пишувањето е нешто како проклетство од боговите. Писателите осудени да раскажуваат како Касандра, откривајќи го она што никој не сака да го слушне, или како Данте да страда уште повеќе од неговиот цитиран Улис во длабочините на пеколот. Трагичен почеток за справување со работата на Кристина ...

читај повеќе

3 најдобри книги на Вилбур Смит

Историскиот роман има свои логички ограничувања за развој на заговор. Не треба да биде лесно да се започне со пишување романи од овој жанр под пристап на многу автори како што е Стивен Кинг, прогласени за бранители на одредена автономија на ликовите. Јасно е дека ако го оставите ликот да размислува, дејствува, ...

читај повеќе