Отпечатоци: Во потрага по светот што ќе го оставиме зад себе, од Дејвид Фариер

Отпечатоци, од Дејвид Фариер
КЛИК КНИГА

Како ќе не гледаат во иднина? Со други зборови, се работи за замислување тинејџер од 3024 година, каков и да е видот, пред учебник кој чита за човештвото што го окупираше светот за време на нашата воздишка во космосот.

Можеби адолесцентот ќе размисли чудно колку сме биле џилиси (извини, ние сме). И тогаш ќе биде археологот што ќе ги открие нашите мали нешта, од Давид на Микеланџело, веќе направени неколку лисици, до последната книга на Белен Естебан, парадокси на времето, каприци на Божјите коцки ...

Самиот пристап за тоа како ќе бидеме запаметени, се разгледуваше од време на време. Но, сега е, со отуѓување чувство дека ништо не е толку контролирано како што мислевме adocenados во оптимизмот на свињата што с finds уште наоѓа желади во пасиштето со поглед на крајот на светот. Работата има своја поента научна фантастика, како и неизбежна сигурност.

Кога многу Ирина Ваalleехо, еден од умовите најспособни за сумирање на нарација, реализам и страст кон античкиот свет, го препорачува ова читање за неговата визија за она што може да се заклучи од нас кога ќе останат само сенки, без сомнение не можеме да го пропуштиме.

Синопсис

Дејвид Фариер нites повикува да размислиме како ќе бидеме запаметени во митовите, приказните и јазиците на идните генерации. Бидејќи утре нашата планета ќе биде колонизирана од нашата сегашна човечка активност, преку трансформација на екосистемите, експлоатација на природните ресурси и генерирање долгорочен отпад. Идните фосили на Антропоценот се дел од нашето наследство и, пред с, го објаснуваат нашето време.

Стапалки ги комбинира историјата и екологијата, литературата и науката, патувањето и филозофијата за да сврти многу од нашите предрасуди, да извлече аналогии со други одлучувачки моменти во минатото и да ни покаже како, пред песимистичкиот детерминизам, с still уште постојат алтернативи и непознати работи во прекрасно дијалог помеѓу минатото, сегашноста и иднината.

Користејќи го сопственото животно и истражувачко искуство, ние го придружуваме Фариер од Балтикот до Големиот корален гребен, од Шангај до Тасманија, за да откриеме свет што брзо се менува и чии последици не само што ќе го сменат нашиот начин на размислување за иднината, туку и исто така, го промени начинот на кој го гледаме светот денес.

Сега можете да ја купите книгата „Хуелас“, од Дејвид Фариер, овде:

Отпечатоци, од Дејвид Фариер
КЛИК КНИГА

1 коментар за „Отпечатоци: Во потрага по светот што ќе го оставиме зад себе, од Дејвид Фариер»

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.

грешка: Без копирање