Смешна приказна, од Луис Ландеро

Приказната за секоја љубовна приказна со голема буква, без разлика дали е актуелна или оддалечена, можеби нема да се разликува толку многу во нејзиниот романтичен аспект. Затоа што романтичниот роман на трансцендентното, како што велам нема врска со розовиот жанр, ни кажува за чувства кои е невозможно да се кулминираат поради социјалната состојба, избувнувањето на војна или други исклучителни случаи.

Прашањето е како одлучувате? Луис Ландеро во оваа прилика, да донесеме нов поглед на љубовта, на додворувањето, на оние почетоци каде што секој си го бара своето место во потенцијалните политички семејства со привидната љубезност и мртвите закопани во подрумот на секој дом...

Марсијал е баран човек, со дарба за зборови и горд на својата самоуки обука. Еден ден запознава жена која не само што го фасцинира, туку и обединува се што би сакал да има во животот: добар вкус, висока позиција, односи со интересни луѓе.

Тој, кој има високо мислење за себе, всушност е менаџер во месна компанија. Таа, која се претстави како Пепита, е студент по уметност и припаѓа на богато семејство. Марсијал треба да ни ја раскаже својата љубовна приказна, распоредувањето на неговите таленти за да ја освои, неговата стратегија да ги собори другите додворувачи и особено што се случило кога бил поканет на забава во куќата на неговата сакана.

Сега можете да го купите романот „Смешна приказна“ од Луис Ландеро, овде:

КЛИК КНИГА
оценете го постот

1 коментар на „Смешна приказна, од Луис Ландеро“

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.

грешка: Без копирање