Најсмртоносната закана, од Мајкл Т. Остерхолм

Најсмртоносната закана
кликнете книга

Пророчката книга од која најпрво предупреди криза од коронавирусНа Оваа книга, напишана од еден од водечките светски експерти за епидемиологија, очекуваше чекор по чекор пандемијата што ја погодува планетата. Ова ажурирано издание вклучува пролог кој темелно ја анализира кризата со коронавирус: што е „Ковид-19“, што треба да направат властите и како да се справат со следната криза. 

За разлика од природните катастрофи, чие влијание е ограничено на одредена територија и временски период, пандемиите имаат способност засекогаш да го сменат животот на луѓето на глобално ниво: работа, транспорт, економија, па дури и живот. Социјалниот живот на луѓето може радикално да се промени. 

Како што покажаа ебола, зика, жолта треска или сега коронавирусот, не сме подготвени да управуваме со пандемиска кризаНа Што можеме да направиме за да се заштитиме од нашиот најсмртоносен непријател?  

Основајќи се на најновите научни откритија, Остерхолм ги истражува причините и последиците од пандемијата и начини за справување со неа во глобален и индивидуален обем.

Авторот навлегува во проблемите што ни се закануваат поради ризикот од ширење на вирус без лек и сложеноста што ја бара потрагата по тој лек. Напишана како да е медицински трилер, книгата ќе ни помогне да ги разбереме опасностите од моменталната ситуација и планот на акција што мора да го следиме. 

Сега можете да ја купите книгата „Најсмртоносната закана“, од Мајкл Т. Остерхолм, овде:

Најсмртоносната закана
кликнете книга
5/5 - (9 гласа)

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.