Градината на твоето срце, од Валтер Дрезел

Градината на твоето срце, од Валтер Дрезел
Кликнете книга

Отсекогаш се велело дека најсигурниот пат до среќата е оној што поминува низ самоспознавањето. Само, да не се залажуваме, во многу наврати се соочуваме со јас што не завршува со симнување на маската од конвенциите, обичаите, тенденциите и с everything што тежнее кон нормалност. Нормалност што навистина ја поништува индивидуата.

Најпарадоксално од с is е што другите никогаш нема да престанат да ве сметаат за ненормални, до тој степен што повеќето ваши постапки ќе бидат различни од нивните.

Парадоксална ситуација кога има такви што само го попречуваат патот наведен погоре, пополнувајќи го со мали бездни кои само според нашата перцепција изгледаат неизбежни без падот.

Понекогаш е добро да се обиколиш книга за самопомош, секогаш со критичка перспектива за да не претпоставиш дека се што е прочитано е неодминлив принцип кон ТВОЈАТА среќа.

Резиме: Можеби чувствувате дека вашиот живот е сушна територија каде што секојдневно ја трошите својата енергија, но можно е да го претворите во градина каде што ќе ја негувате вашата благосостојба. Градината на вашето срце ви помага да изградите, чекор по чекор, попријатен амбиент за вашето постоење, да создадете прекрасен простор во кој навистина можете да бидете вие, да процветате како личност, да ги потврдите вашите верувања и вашите вредности. Тоа ќе биде вашето прибежиште за мир, каде што можете да се засолнат во бурни времиња и да останат заштитени од влијанијата на околината. Willе го сретнете најдлабокиот дел од вашето битие. Findе најдете хармонија помеѓу она што сте и она што ви се случува. Познатиот лекар Валтер Дрезел ве поканува на искуство на самоспознавање за да создадете личен простор. Можност да негувате приватно, уникатно и посебно место што ќе ви обезбеди идентитет и засолниште.

Можете да ја купите книгата Градината на твоето срце, најновото од д -р Валтер Дрезел, тука:

Градината на твоето срце, од Валтер Дрезел
оценете го постот

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.