Најдобри книги за самопомош

Од читање на познатиот Книгата на Ален Кар да се откаже од пушењето, моето убедување за корисноста на книгите за самопомош драстично се промени во поволна насока.

Станува збор само за пронаоѓање на таа книга што придонесува за носекетот за сугестија меѓу мноштвото аргументи што доаѓаат од примерот или метафората, од вистинската казуистика или од пристапот што се граничи со фикција. Читањето е исто така прекрасен третман за оние слаби точки, за оние непредвидени ситуации во кои ни е потребна поддршка за да се вратиме со поголема сила во нашиот свет.

Овде можете да најдете одлично библиотека со книги за самопомош, одличен референтен центар во кој може да се открие дека ова признание го направи читањето забавно, информативно, примерно и мотивирачко. И, се разбира, никогаш не боли да знаете каде да одите за да го започнете патувањето за да го извлечете најдоброто од себе од издржливост или повторно фокусирање.

Ако исто така можете да најдете книги за самопомош препорачани од психолози Несомнено е дека оваа литература за подобрување работи до нивоа на максимална ефикасност. Многумина се авторите кои ни нудат дела што опфаќаат многу аспекти во кои можеме да предложиме подобрувања од тоа учење што достигнува до таа граница помеѓу интроспекцијата и начинот на соочување со сопствениот живот.

Пердуви јасно ориентирани кон фикција како оние на Пауло Коелјо, со својата духовна страна или Хорхе Бучај, доктор веќе познат низ целиот свет за начинот на кој влегол во приказната, приказната, па дури и во басната, целото негово знаење собрано со текот на годините.

Има дури и такви кои предлагаат методи кон среќа од ред и организација, во еден вид паралелизам помеѓу материјалното и емоционалното. Мари Кондо Таа е нов гуру за самопомош кој предизвика голем интерес за нејзиниот начин да покаже рамнотежа како паралела помеѓу нашата физичка средина и хармонијата со нашите внатрешни простори.

Во Шпанија веќе некое време, сагата за Пунсет, татко и ќерка, исто така се соочува со овој вид сугестивен и мотивирачки наратив. Веќе исчезнато Едуард Пансет со неговиот трансцендентално-научен пристап и неговата ќерка Елса пунсет, достоен наследник што ги пресекува патиштата на среќата на подиректен начин денес.

Тие се само примери, први анкети кои опфаќаат многу размислувања и дека ако редовно постигнуваат повластени позиции во книжарниците ширум светот, тоа е затоа што се вреднуваат за нивната дидактичка улога врз нас самите.

Како што реков, има многу да се избере и многу аспекти за решавање за да се разгледа оваа литература за самопомош како одличен начин за справување со аспектите на подобрувањето. Ништо подобро отколку, преку читање, да предизвикаме интервенција од нашиот најрационален аспект кон таа позадина каде што можеме да најдеме емоционална интелигенција, издржливост, контрола и лост со кој ќе го предизвикаме најпосакуваното движење.

El суштински концепт, според мое мислење, што го оправдува ова големо појавување на книги за самопомош е надминувањеНа Бидејќи најдоброто што можеме да направиме е секогаш да се надминуваме себеси, без стравови или однапред предвидени ограничувања од стравови кои секогаш бараат да станат силни и кои успеваат да н limit ограничат.

Писатели на книги за самопомош

Фокусот варира, намерата или функцијата исто така. Прашањето меѓу толку многу добри автори за самопомош (со нивните плацебо добро распоредени во форма на книги што го покажуваат најдоброто во вас), е да го најдете оној со кого најмногу се дотерате за да го подобрите изгледот.

Грчкиот префикс „авто“ го прави ова многу јасно. На крајот, с everything треба да го направите сами. Можете да прочитате илјада книги кои ако не сте убедени во моќта на вашата волја, нема да имате напреднато ништо.

Првата книга за самопомош е „Малиот принц“ од Свети ЕгзипериНа Без визија за с everything да се ресетира, без зачнување од 0 на детето подготвено да слуша и да доведе во прашање с everything. Без сето тоа, малку или ништо не може да го направи изборот на автори од овде подолу ...

Кликнете на името на секој автор за да дознаете повеќе.

5/5 - (15 гласа)

15 коментари на тема „Најдобрите книги за самопомош“

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.