Момче и неговото куче на крајот на светот, од CA Флечер

Фикции пост-апокалиптичен тие секогаш претставуваат двоен аспект на можно целосно уништување и надеж за повторно раѓање. Во овој случај, Флечер исто така ги повлекува типичните скици кои разјаснуваат како се стигнала до оваа чудна точка каде што преживеаните се задолжени да го обноват својот свет среде глувото ехо на она што останало, закопано од катастрофата во моментот.

Во овој случај, перспективата на среќните преживеани ја нуди CA Флечер, таа поздрава визија, неопходна за овие денови. Бидејќи беше едно да се рекреираат катастрофи кога сите живеевме во тој неодамнешен период без заканувачки вирус што с turned преврте наопаку.

Парадигмата за започнување одново, која се појавува во многу наврати за време на нашата сегашна инерција, овој лет напред низ кој се движи светот, изгледа како примирје со нашата планета, кое со радост го бомбардиравме како да е непријател да се наведнува.

Работата може да се обвини за наивна. Но, немојте да се залажувате, зад алегоријата постои претпоставка за вина, откуп на гревовите што се акумулираат во нас поради очигледната неспособност да се измени еволуцијата обележана со амбиции, а не со рамнотежи ... Како и да е, да читаме научна фантастика со морална позитивна. Како што ретко се случува во овој жанр.

Моето име е Греј. Никогаш не сум бил на училиште. Никогаш не сум имал пријатели и во целиот мој живот не сум сретнал доволно луѓе за да играат фудбал. Моите родители ми кажаа дека пред светот да биде полн со луѓе, пред да биде празен. Но, ние никогаш не сме се чувствувале сами на нашиот остров. Имаме едни со други, и ги имаме нашите кучиња.

Потоа дојде крадецот. Роман избран како една од најдобрите научно -фантастични приказни за 2019 година според Киркус Ривјус. Приказна во стилот на Патот, но со надежен допир.

Сега можете да купите „Момче и неговото куче на крајот на светот“, од CA Флечер, овде:

Момче и неговото куче на крајот на светот
КЛИК КНИГА
оценете го постот

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.