Мајките, од Кармен Мола

Време е за конечна пресуда Кармен Мола. Дали таа ќе го следи патот на успехот или нејзините следбеници ќе ја напуштат откако ќе се открие нејзината триглава? Или..., напротив, дали целата врева што ја создава потеклото или не на тројцата авторки зад женскиот псевдоним ќе биде ново признание? Со ова продолжение на The Gypsy Bride IV, наскоро ќе дознаеме што се случува...

Инспекторката Елена Бланко го преминува депото на Grúa Municipal Mediodia II во Мадрид додека не стигне до старо комбе кое исфрла гнил мирис. Внатре е труп на маж врзан за стол, со груб шев кој се протега од пубисот до стомакот. Првите резултати од обдукцијата појаснуваат дека на овој рецидивист нарко зависник му биле откорнати некои органи и му бил ставен фетус од речиси седум месеци во утробата.

ДНК анализата открива дека се работи за неговиот биолошки син. Неколку дена подоцна, бригадата за анализа на случајот патува во пристаништето во А Коруња, каде што телото на шеесет и четиригодишен даночен советник е убиено со истиот начин на работа. Каков е односот меѓу двете жртви? А каде се мајките на бебињата?

Со ова се отвора истрагата за новиот и вознемирувачки случај на БАЦ. Додека врската помеѓу Елена и Зарате станува сè покомплицирана поради неговите маки поради смртта на Ческа и нејзината опседнатост со посвојување на Нена, сите индиции ќе ги доближат до мистериозна организација чии конци ги влечат моќните и недопирливите во земјата и на кои се чини дека никој не може да се приближи без да умре.

Сега можете да го купите романот „Las madres“, од Кармен Мола, овде:

Мајките, од Кармен Мола

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.

грешка: Без копирање