Констанца од Метју Фицсимонс

Секој автор кој се впушта во научна фантастика, вклучително и менда (видете ја мојата книга Алтер), повремено го меша прашањето за клонирањето поради неговата двојна компонента помеѓу научното и моралното. Овцата Доли како наводен прв клон на цицач е веќе многу далеку. И Господ знае како ќе бидат работите во некоја тајна лабораторија во Кина или дури и во САД.

Замислете човечки клонови како шетаат по улица како ништо да не се случило, за моментот немаме друг избор освен да се фрлиме во иднината. Но, кој знае дали некој од нив веќе кружи таму, со нивниот комплекс Пинокио ​​во потрага по својот нов Бог...

Во блиска иднина, напредокот во медицината и квантните компјутери го прават човечкото клонирање реалност. За богатите, врвниот луксуз е мамењето на смртта. За милитантите кои се противат на клонирањето, тоа е одвратност против природата. За младата Констанс Д'Арси, чија почината тетка и оставила клон како подарок, тоа е застрашувачка работа.

По едно од рутинските месечни надополнувања на неговата свест, складирано за таа неизбежна транзиција, нешто тргнува наопаку. Кога ќе се разбуди во клиниката, поминаа осумнаесет месеци. Неговите најнови спомени ги нема. Му кажуваат дека оригиналот му умрел. Ако тоа е вистина, што станува таа?

Тајните на новиот живот на Констанца, толку збунувачки, се длабоко закопани. И, исто така, одговорите на тоа како и зошто на неговата смрт. За да ја открие вистината, таа се навраќа на она што го правела во последните неколку дена на кои се сеќава и на пат сретнува детектив кој е исто толку љубопитен како и таа. Во бегство, му треба некој на кој може да му верува. Бидејќи само едно и стана јасно: се обидуваат да ја убијат... пак.

Сега можете да го купите романот Констанца од Метју Фицсимонс овде:

Констанц
оценете го постот

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.

грешка: Без копирање