Theивотот раскажан од сапиенс на Неандерталец, од Хуан Хозе Милас

Тоа ќе биде преку дијалог што ќе го раскаже животот ... Бидејќи едно е да се привлече до платиката како најлош соговорник од очигледната глупост на нивниот празен поглед, а друго е што се среќаваме со двајца прото-мажи, држејќи се за рака, подготвени да зборуваат за конечноста или бесконечноста на нивните соодветни приватни својства.

Од оваа идеја што може да ни се појави во главата од насловот, доаѓаме до секогаш одличната книга Хуан Хозе Милас, експерт за стискање јазик и заговори за да н wake разбуди благословено отуѓување способно да обезбеди луцидност и хумор во слични количини.

Само овој пат тој го придружува Милс, Хуан Луис Арсуага експерт за фосили и неговата најтрансцендентна литература вградена во карпите. И оттука, Неандерталците Сапиенс лице в лице, клубови на земја и нова волја да разберат нешто од она што се случуваше во последните милениуми на лицето на оваа планета ...

Со години, интересот за разбирање на животот, неговото потекло и неговата еволуција одекнува во главата на Хуан Хозе Милес, па затоа тргна да се сретне, заедно со еден од најголемите специјалисти во оваа земја во оваа област, Хуан Луис Арсуага, зошто ние сме такви какви што сме и што не доведе до тоа каде сме.

Мудроста на палеонтологот е комбинирана во оваа книга со духовитоста и личниот и изненадувачки поглед што писателот го има кон реалноста. Бидејќи Милс е неандерталец (или така вели), а Арсуага, во неговите очи, е сапиенс.

Така, во текот на многу месеци, двајцата посетија различни места, многу од нив вообичаени сценарија за нашиот секојдневен живот, и други, уникатни локации каде што с still уште можете да ги видите трагите од она што бевме, од местото од каде што дојдовме.

Во овие излегувања, кои може да го потсетат читателот на оние на Дон Кихот и Санчо, сапиенсите се обидоа да ги научат неандерталците како да размислуваат како сапиенс и, пред с, дека праисторијата не е минато: трагите на човештвото низ од милениумите може да се најдат насекаде, од пештера или пејзаж до игралиште или продавница за плишани животни. Тоа е животот што чука во оваа книга. Најдоброто од приказните.

Сега можете да ја купите книгата „toldивотот раскажан од сапиенс на неандерталец“, од Хуан Хозе Милес, овде:

Theивотот раскажан од сапиенс на неандерталец
кликнете книга
5/5 - (8 гласа)

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.