Без страв, од Рафаел Сантандреу

Нашите стравови се исто така соматизирани, без сомнение. Навистина с everything е соматизирано, добро и лошо. И патот е бесконечна јамка напред и назад. Поради емоции правиме внатрешна физичка сензација. И од тоа непријатно чувство што го создаваме сами, од страв, можеме да се откажеме од чуден механизам каде што треба да ја оставиме свеста настрана, блокирајќи ја доколку е потребно за да ја оправдаме волјата да не правиме ...

Стравот што може да парализира с everything. Стравот способен да ја направи волјата кротост и одрекувањеНа Ако човештвото знаеше како да се соочи со стравот со уверување дека нема да загуби ништо освен предавањето на парче душа во секоја оставка.

Поентата е дека можеби тоа предавање на стравовите, од атавистичките до оние кои се историски повредени од авторитаризмот на сите нивоа, се чини дека исто така успеа да се оживее во еден вид на еволутивно подобрување. Соочени со сите видови на општествени, политички, економски или технолошки достигнувања, нашите стравови дури и пораснаа под закрила на недостаток на самозадоволство.

Бидејќи напредниот свет н positions позиционира како меѓусебно поврзани суштества, да, населени во наводна благосостојба (с everything може да се нијансира) и ексклузивни жители на конкретни светови каде преовладуваат вредностите и принципите далеку од природната средина што на крајот нcom опфаќаат.

Во дисонанцата што произведува сето ова, стравовите се зголемуваат затоа што не можеме да ги скриеме во лаги и појави што се претпоставуваат како лек за модерноста. Вистина е дека стравот е инсталиран и во нас како предупредување, предупредување. Но, дали ја разбираме големата разлика помеѓу ова природно значење на будност и заблудното чувство на живеење исклучено од она што н surround опкружува?

Рафаел Сантандреу Тој ни зборува во оваа книга за реконфигурација на мозокот, многу соодветен термин за да започнеме со рестартирање, рестартирање што н brings приближува до почетните почетни точки каде што можеме да видиме што н surround опкружува со поцелосна и послободна перспектива, без толку многу “ натоварен "артефакт веќе во нашата сегашна конфигурација на животот. Манифестациите на страв во моментов се различни форми на фобии развиени во научната. Соочувањето со нив е да се знае, до степен што секој од нас треба да го стори, колку сме погодени и како да се ослободиме ...

Сега можете да ја купите книгата „Без страв“ од Рафаел Сантандреу, овде:

КЛИК КНИГА
оценете го постот

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.