Колачињата за приватност

за нас

Адресата на нашата веб-страница е: https://www.juanherranz.com. Простор за личен менаџмент управуван од дома од различни соработници.

Коментари

Кога посетителите оставаат коментари на Интернет, ние ги собираме податоците прикажани во формуларот за коментари, како и IP адресата на посетителот и ланецот на агенти за корисници на прелистувачот, за да помогнат при откривање на спам.

Анонимниот стринг создаден од вашата адреса за е-пошта (исто така наречен хаш) може да се обезбеди на услугата Граватар за да видите дали ја користите. Политиката за приватност на услугата Граватар е достапна тука: https://automattic.com/privacy/. По одобрувањето на вашиот коментар, сликата на вашиот профил е видлива за јавноста во контекст на вашиот коментар.

Медиумите

Ако поставувате слики на Интернет, треба да избегнувате да испраќате слики со вклучени податоци за локацијата (GPS EXIF). Веб-посетителите можат да преземаат и извлечат податоци за локацијата од веб-слики.

Колачињата

Ако оставите коментар на нашата страница, можете да изберете да ги зачувате вашето име, адреса на е-пошта и веб-страница во колачињата. Ова е за ваша погодност, затоа не треба повторно да ги пополнувате деталите кога оставате друг коментар. Овие колачиња ќе траат една година.

Ако имате сметка и се поврзете на оваа страница, ние ќе инсталираме привремено колаче за да утврдиме дали вашиот прелистувач прифаќа колачиња. Ова колаче не содржи лични податоци и се брише при затворање на прелистувачот.

Кога ќе пристапите, ние исто така ќе инсталираме разни колачиња за да ги зачуваме вашите информации за пристап и опциите за приказ на екранот. Пристапот до колачињата трае два дена, а колачињата со опции за приказ траат една година. Ако изберете „Запомни ме“, твојот пристап ќе трае две недели. Ако ја оставите вашата сметка, пристапот до колачиња ќе бидат отстранети.

Ако уредувате или објавите статија, дополнително колаче ќе биде зачувано во вашиот прелистувач. Ова колаче не вклучува лични податоци и едноставно укажува на лична карта на статијата што штотуку сте ја измениле. Истекува по 1 ден.

Вградена содржина од други веб-страници

Написите на оваа страница може да содржат вградена содржина (на пример, видеа, слики, статии, итн.). Вградената содржина на други веб-страници се однесува точно на ист начин како посетителот да ја посетил другата веб-страница.

Овие веб-страници може да соберат податоци за вас, да користат колачиња, да вметнат дополнително следење на трети лица и да ја следат вашата интеракција со таа вградена содржина, вклучително и следење на вашата интеракција со вградена содржина ако имате сметка и сте поврзани со таа веб-страница.

Со кого ги споделуваме вашите податоци

Ако побарате ресетирање на лозинката, вашата IP адреса ќе биде вклучена во е-поштата за ресетирање.

Колку долго ги чуваме вашите податоци

Ако оставите коментар, коментарот и неговите метаподатоци се зачувани на неодредено време. Ова е така што можеме автоматски да ги препознаеме и одобриме последователните коментари, наместо да ги задржиме во редот на умерени количини.

Од корисниците кои се регистрираат на нашата веб-страница (доколку има), ние исто така ги чуваме личните информации што ги даваат во нивниот кориснички профил. Сите корисници можат да ги видат, уредуваат или бришат своите лични информации во кое било време (освен што не можат да го променат своето корисничко име). Веб-администраторите исто така можат да ги видат и уредуваат тие информации.

Какви права имате над вашите податоци

Ако имате сметка или оставите коментари на оваа веб-страница, можете да побарате да добиете датотека за извоз на личните податоци што ги имаме за вас, вклучувајќи ги и сите податоци што ни ги доставивте. Можете исто така да побарате да ги избришеме сите лични податоци што ги имаме за вас. Ова не вклучува никакви податоци што сме должни да ги чуваме за административни, правни или безбедносни цели.

Каде се испраќаат вашите податоци?

Коментарите на посетителите може да бидат разгледани од автоматска услуга за откривање на спам.

Otros

1. воведувањето

Во согласност со одредбите од член 22.2 од Законот 34/2002, од 11 јули, за услуги на информатичкото општество и електронската трговија, Сопственикот ве информира дека оваа веб-локација користи колачиња, како и нејзината политика за собирање и третман со нив. .

2. Што се колачиња?

Колаче е мала едноставна датотека што се испраќа заедно со страниците на оваа веб-локација и дека вашиот прелистувач Колаче е датотека што се презема на вашиот компјутер кога влегувате во одредени веб-страници. Колачињата им овозможуваат на веб-страницата, меѓу другото, да складира и враќа информации за вашите навики за прелистување и, во зависност од информациите што ги содржат и начинот на кој ја користите вашата опрема, тие може да се користат за да ве идентификуваат.

3. Видови употребени колачиња

Веб-страницата www.juanherranz.com ги користи следниве типови колачиња:

  • Колачиња за анализа: Тие се оние кои, добро третирани од веб -страницата или од трети страни, овозможуваат квантитативно да се пресмета бројот на корисници и на тој начин да се изврши статистичко мерење и анализа на користењето на корисниците на веб -страницата. За ова, се анализира навигацијата што ја правите на оваа веб -страница со цел да ја подобрите.
  • Колачиња од трети страни: Оваа веб-локација користи услуги на Google Adsense кои можат да инсталираат колачиња кои служат за рекламни цели.

4. Активирање, деактивирање и елиминација на колачињата

Можете да ги прифатите, блокирате или избришете колачињата инсталирани на вашиот компјутер со конфигурирање на опциите на вашиот прелистувач. Во следните врски ќе најдете инструкции за вклучување или оневозможување на колачињата во најчестите прелистувачи.

5. Предупредување за бришење колачиња

Можете да бришете и блокирате колачиња од оваа веб-локација, но дел од страницата нема да функционира правилно или нејзиниот квалитет може да биде засегнат.

6. Детали за контакт

За прашања и/или коментари во врска со нашата политика за колачиња, ве молиме контактирајте не:

Juan Herranz
Е-пошта: juanherranzperez@gmail.com

Како партнер на Амазон, заработувам од квалификациските набавки.