Неговото лице на време, од Алехандро Париси

Неговото лице на време, од Алехандро Париси
Кликнете книга

Во некоја друга прилика веќе зборував за неискажливи lovesубови, посебно за Преглед на Книгата на параболи, на Олов ЕнквистНа Во овој случај, ние исто така наоѓаме големи дози на забранета loveубов преземени до крајност на моралното и природното, како што обично ни е дадено да разбереме.

Вито и useузепина се браќа. Тие се сакаат едни со други. Тие го споделија своето детство, но сега се во тој момент на транзиција од детството во зрелост и продолжуваат да ја исповедаат loveубовта што сега е практично неискажлива, бидејќи достигна надвор од тие граници на забранетото и неморалното.

El книга Вашата ротација во времето Ни претставува тешка раскрсница за тоа до каде може да стигне loveубовта, преминувајќи го тој чуден (и не секогаш исповедлив) праг на желба.

За поголемо изненадување од едно читање, ние сме на Сицилија среде Втората светска војна. Така, заплетот успева да се движи низ непредвидливи територии помеѓу насилството и loveубовта невозможни во очите на другите.

Да се ​​преживее во војната и да се преживее timeубовта споделена со некој близок како брат е тешка мисија помеѓу недоразбирањето, ужасот од војната, стравот, фашизмот и општиот делириум на Европа опиена од омраза.

Но, спротивно на она што може да се очекува, крадечката loveубов станува с stronger посилна, се храни со тајност и скриени бакнежи, интимни милувања во сенка и соучесни насмевки.

Она што го живеат Вито и useузепина е одисеја на loveубовта во сцена испрекината со трагедијата на војната и бедата. Уникатна авантура за сетилата и разбирањето на читателот.

Може да купите сега Неговото лице на време, најновиот роман на Алехандро Париси, автор на Девојката и нејзиниот двојник, тука:

Неговото лице на време, од Алехандро Париси
оценете го постот

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.