Sabun lan Banyu, dening Marta D. Riezu

Sabun lan banyu, Marta D. Riezu

Kecanggihan kanggo nggoleki keunggulan ing mode. Gelar keanggunan sing ngupaya ngunggahake sawetara jinis misbyah tinimbang ngadeg, bisa nyebabake efek ngelawan. Malah bisa uga ing sawijining dina dheweke metu menyang dalan kanthi wuda kaya kaisar ing crita kasebut, mikir yen dheweke bakal lunga ...

Terus maca

Prometheus, dening Luis García Montero

Prometheus, Luis Garcia Montero

Gusti Yesus Kristus ngalahake godaan sing paling ora bisa ditolak saka Iblis kanggo nylametake manungsa. Prometheus nindakake sing padha, uga nganggep paukuman sing bakal teka mengko. Abnegasi nggawe mitos lan legenda. Pangarep-arep sing bener-bener bisa ditemokake ing sawetara titik kanthi wujud kepahlawanan sing wis disinaoni kaping pirang-pirang lan ...

Terus maca

Kutha Urip, dening Nicola Lagioia

Kutha Urip, dening Nicola Lagioia

Landing monstrosities ora dikarepke pepadhamu. Dokter Jekyll sing durung ngerti dheweke yaiku Pak Hyde. Lan nalika lagi ana, ora ana owah-owahan. Iku bakal amarga tembung lawas sing bisa nggawe kulit ngadeg ing pungkasan "Aku manungsa lan ora ana manungsa sing asing kanggo kula", amarga ...

Terus maca

Ing pandelenge naga sing awake, dening Mavi Doñate

Ing pandelenge naga sing wis tangi

Dadi wartawan validasi kabeh poin kanggo nganggep awake dhewe wis lelungan. Amarga kanggo nyritakake apa sing kedadeyan ing endi wae ing jagad iki, sampeyan kudu duwe kawruh dhasar kasebut kanggo nyritakake apa sing kedadeyan kanthi kredibilitas. Asil bisa uga, kaya ing kasus iki, ...

Terus maca

Lembah Haunting, dening Anna Wiener

Buku Lembah Haunting

Kita kabeh pengin grombolan hipsters lan geeks liyane saka Lembah Silicon. Klompok anak bapak sing ngumumake sistem ekonomi anyar kanggo kepentingan kabeh lan berorientasi kanggo masarakat kesejahteraan. Enjingipun jagad teknologi anyar kanthi mupangate ...

Terus maca

Totoan, dening Philipp Blom

Totoan, dening Philip Blom

Panganggone tembung "game" kanthi jelas wujud sesanti ing jagad kita minangka prekara sing ora nyata. Amarga kabeh iku game, kita dadi pedunung sawetara panggonan ing kene lan mulane ora bisa njupuk tindakan serius. Mung, sayang, etimologi ...

Terus maca

Musim semi ekstremadura, dening Julio Llamazares

Musim semi ekstremadura

Ana panulis sing kedadeyan ing jagad iki duwe irama sing beda-beda, dawane gelombang sing beda banget karo kesan lan persepsi frekuensi sing tekane. Julio Llamazares iku saka pengadilan narator sing kanthi nyata bisa ngalami realisme lirik yen dheweke ...

Terus maca

Iklan sing

Iklan sing

Saka Lazarillo de Tormes, kita ora nemokake buku anonim sing luwih minat tinimbang buku iki. Amarga perkara kasebut disesuaikan karo kahanan jagad sing nyebabake kita kabeh nganggo dasi piiiiii (yaiku endhog utawa ovarium). Kanthi pandemi ngamuk ing kabeh level, papat ...

Terus maca

Ancaman Paling Mbebayani, dening Michael T. Osterholm

Ancaman paling parah

Buku sunnat sing pisanan ngelingake babagan krisis virus corona. Buku iki, ditulis dening salah sawijining ahli epidemiologi sing misuwur ing saindenging jagad, ngantisipasi pandemi sing nyerang planet kasebut kanthi langkah-langkah. Edisi sing dianyari iki kalebu prolog sing ana krisis ...

Terus maca

kesalahan: Ora nyalin