Prometheus, dening Luis García Montero

Prometheus, Luis Garcia Montero

Gusti Yesus Kristus ngalahake godaan sing paling ora bisa ditolak saka Iblis kanggo nylametake manungsa. Prometheus nindakake sing padha, uga nganggep paukuman sing bakal teka mengko. Abnegasi nggawe mitos lan legenda. Pangarep-arep sing bener-bener bisa ditemokake ing sawetara titik kanthi wujud kepahlawanan sing wis disinaoni kaping pirang-pirang lan ...

Terus maca

On Time and Water, dening Andri Snaer Magnason

Babagan wektu lan banyu

Mesthine kudu ngadhepi cara liya kanggo ngenggoni planet iki, ora ana sangsi. Lelungan kita ing jagad iki ditandhani kanthi tandha minangka emblematic amarga ora migunani yen kita ngerteni kesetaraan jaman kita karo kosmos. Dadi ora prelu lan bisa ngowahi kabeh. Bumi bakal slamet lan kita bakal ...

Terus maca

Kepiye carane nulis esai

Kepiye carane nulis esai

Ukara sing diretas "Aku kudu nulis buku" nuduhake sesanti apa sing dialami minangka pengalaman unik. Ana prekara sing menehi kesaksian kanthi ireng ing kulit putih bakal nggawe dewa-dewa Olimpus gumeter. Banjur ana ukara liyane «Saben dina aku miwiti nulis ...

Terus maca

Niadela, dening Beatriz Montañez

Ora ana wong, Beatriz Montañez

Beatriz Montañez ngrungokake swara batin sing kadang bisik-bisik nganti bengok-bengok ing tengah swara sing metu saka njaba. Lan sok dong mirsani, ing kene ana prejudge presenter «El Intermedio» sing nganggep manawa taruhan profesional sing anyar ora bakal apik banget nalika dheweke ngilang ...

Terus maca

Sampeyan bakal bungah, dening Carlos del Amor

Book Bungah sampeyan

Dheweke teka lan ngrusak kabeh ing pameran buku. Aku nuduhake karakter media sing animasi kanthi beda-beda nasib ing sastra iki. Saka Carme Chaparro malah Monica Carrillo utawa Carlos del Amor dhewe (aku ora nyebutake kasus liyane sing ora bisa dicritakake saka sing misuwur, splashing sing ...

Terus maca

Asal Usul Liyane, dening Toni Morrison

buku-asli-liyane

Tekan ruang latihan, Toni Morrison nemokake ide sing gampang, yaiku ide liyane. Konsep sing nyebabake kahanan dhasar minangka kahanan urip ing jagad global utawa interaksi ing kabeh tingkatan antarane budaya sing beda. Minangka saiki, komunikasi antarane balapan, pendhidhikan, ...

Terus maca

Surfing lan Meditasi, dening Sam Bleakley

surfing-lan-semedi buku

Editorial Siruela bubar menehi buku nglangi ing Banyu Mbukak, minangka perkenalan sing menarik ing segara minangka papan antarane fisik lan spiritual kanggo manungsa sing nyelehake ing perairan segara sing mbukak. Lan wektu iki penerbit sing padha ngajak kita menyang ...

Terus maca

Tiran tanpa Tiran, dening David Trueba

buku-tirani-tanpa-tiran

Sawise novel Tierra de Campos sadurunge, David Trueba istirahat nalika nggawe fiksi kanggo menehi buku kanthi aspirasi lan inspirasi esai sosiologis. Iku babagan mikir babagan transendental, babagan nuansa pas ing antarane antropologi lan ...

Terus maca

Alesan estetika, dening Chantal Maillard

alesan-buku-estetika-alesan

Keanehan ing saben kutha, ditandhani karo gambar sing kebak simbol lan referensi para pendhudhukan sing ngenggoni papan sing padha, kanthi mbaka sethithik mbukak menyang hodgepodge, yen ora padha, karo kutha-kutha liyane ing wilayah sing akeh pengaruhe. Dina iki…

Terus maca

Memedi Panulis, dening Adolfo García Ortega

buku-roh-saka-penulis

Salah siji kanthi kepinginan sederhana utawa kanthi deformasi profesional, saben panulis duwe memedi dhewe, jinis penonton sing ora bisa dideleng wong liya lan menehi rezeki kanggo mbahas, ide lan konsep saben buku anyar. Lan saben panulis, nalika wayahe pungkasan nulis esai ...

Terus maca