Helgoland dening Carlo Rovelli

Heligoland. Buku Carlo Rovelli babagan Werner Heisenberg

Tantangan ilmu ora mung nemokake utawa ngusulake solusi kanggo kabeh. Masalah kasebut uga babagan menehi kawruh marang jagad. Divulging minangka perlu minangka rumit nalika bantahan ditepungake ing jero saben disiplin. Nanging kaya sing dikandhakake wong wicaksana, kita manungsa lan ora ana apa-apa ...

Terus maca

Top 3 Buku Oliver Sacks

Buku Oliver Sacks

Nalika buku ilmuwan babagan sains dheweke dadi jinis laris ing informatif, mesthine amarga kita sadurunge ana penulis sing kepengin ngowahi ilmu pengetahuan marang sapa wae sing pengin ngrampungake, sanajan kunci pertama utawa bayangane luwih akeh ketok, menarik ...

Terus maca

Lentera Gedhe, dening Maria Konnikova

Buku Lentera Gedhe

Penulis sadurunge dadi pemain poker, María Konnikova teka ing game kertu saka impuls saben narator sing pengin nyedhaki skenario narasi anyar kanggo ngrampungake konteks kasebut. Kita nambah gelar doktor ing bidang psikologi lan nemokake versi canggih saka Pelayo ...

Terus maca

On Time and Water, dening Andri Snaer Magnason

Babagan wektu lan banyu

Mesthine kudu ngadhepi cara liya kanggo ngenggoni planet iki, ora ana sangsi. Lelungan kita ing jagad iki ditandhani kanthi tandha minangka emblematic amarga ora migunani yen kita ngerteni kesetaraan jaman kita karo kosmos. Dadi ora prelu lan bisa ngowahi kabeh. Bumi bakal slamet lan kita bakal ...

Terus maca

Extraterrestrial, dening Avi Loeb

Alien Kitab Oumuamua

Judhul lengkap yaiku "Extraterrestrial: Kamanungsan ing tandha wiwitan urip cerdas ing jabaning Bumi" lan kudu diwaca paling ora kaping pindho kanggo nganggep teges pratelan kasebut. Sawise atusan novel, film, obat psikotropika lan rahasia utama NASA, kayane ...

Terus maca

5 buku paling apik babagan seksualitas

Wiwit Dr Ochoa muncul ing layar ing awal taun 90-an, seksualitas lan sexology wiwit lumaku bebarengan ing dalan perlu pambocoran luwih populer. Masalah seks njupuk dimensi ruang kanggo dialog lan investigasi (kaya kabeh sing katon ing televisi). The…

Terus maca

Ancaman Paling Mbebayani, dening Michael T. Osterholm

Ancaman paling parah

Buku sunnat sing pisanan ngelingake babagan krisis virus corona. Buku iki, ditulis dening salah sawijining ahli epidemiologi sing misuwur ing saindenging jagad, ngantisipasi pandemi sing nyerang planet kasebut kanthi langkah-langkah. Edisi sing dianyari iki kalebu prolog sing ana krisis ...

Terus maca

Matematika lan Judi, dening John Haigh

Matematika lan Judi, dening John Haigh

Matematika lan, khusus, statistik, wis dadi rong subjek sing nyebabake nyeri sirah siswa paling gedhe, nanging iki minangka disiplin dhasar kanggo njupuk keputusan. Manungsa dudu spesies sing khusus diwenehi analisis analisa ...

Terus maca