Sabun lan Banyu, dening Marta D. Riezu

Sabun lan banyu, Marta D. Riezu

Kecanggihan kanggo nggoleki keunggulan ing mode. Gelar keanggunan sing ngupaya ngunggahake sawetara jinis misbyah tinimbang ngadeg, bisa nyebabake efek ngelawan. Malah bisa uga ing sawijining dina dheweke metu menyang dalan kanthi wuda kaya kaisar ing crita kasebut, mikir yen dheweke bakal lunga ...

Terus maca

Prometheus, dening Luis García Montero

Prometheus, Luis Garcia Montero

Gusti Yesus Kristus ngalahake godaan sing paling ora bisa ditolak saka Iblis kanggo nylametake manungsa. Prometheus nindakake sing padha, uga nganggep paukuman sing bakal teka mengko. Abnegasi nggawe mitos lan legenda. Pangarep-arep sing bener-bener bisa ditemokake ing sawetara titik kanthi wujud kepahlawanan sing wis disinaoni kaping pirang-pirang lan ...

Terus maca

Helgoland dening Carlo Rovelli

Heligoland. Buku Carlo Rovelli babagan Werner Heisenberg

Tantangan ilmu ora mung nemokake utawa ngusulake solusi kanggo kabeh. Masalah kasebut uga babagan menehi kawruh marang jagad. Divulging minangka perlu minangka rumit nalika bantahan ditepungake ing jero saben disiplin. Nanging kaya sing dikandhakake wong wicaksana, kita manungsa lan ora ana apa-apa ...

Terus maca

The Runaway Kind dening Anthony Brandt

Buku The Runaway Species

Kita nyelidiki rahasia gedhe evolusi manungsa, keajaiban sing dadi kasunyatan diferensial. Kita ora ngomong akeh babagan intelijen nanging babagan kreatifitas. Kanthi intelijen, wong proto bisa ngerti apa geni saka akibat saka nyedhaki. Thanks kanggo kreatifitas ...

Terus maca

Saka Nang, dening Martin Amis

Saka Nang, dening Martin Amis

Sastra minangka cara urip kadhangkala njeblug kanthi karya sing dumunung ing ambang narasi, kronis lan biografi. Lan pungkasane dadi latihan paling tulus saka penulis sing nyampur inspirasi, evocations, kenangan, pengalaman ... Mung apa Martín Amis nawakake kita ing ...

Terus maca

Ing pandelenge naga sing awake, dening Mavi Doñate

Ing pandelenge naga sing wis tangi

Dadi wartawan validasi kabeh poin kanggo nganggep awake dhewe wis lelungan. Amarga kanggo nyritakake apa sing kedadeyan ing endi wae ing jagad iki, sampeyan kudu duwe kawruh dhasar kasebut kanggo nyritakake apa sing kedadeyan kanthi kredibilitas. Asil bisa uga, kaya ing kasus iki, ...

Terus maca

Sacramento, dening Antonio Soler

Sacramento, dening Antonio Soler

Sing narik kutub kasebut minangka dikte fisika. Saka ing kono ibu saka kabeh kontradiksi kita. Posisi ekstrim ing manungsa pungkasane gabung karo sensasi magnetisme utawa inersia sing ora bisa dihentikan. Becik lan ala mbukak katalog prinsip lan godaan lan kabeh ...

Terus maca

Inventarisasi Sawetara Perkara sing Ilang, Judith Schalansky

Inventarisasi sawetara barang sing ilang

Ora ana swarga luwih saka wong sing ilang, kaya sing dikandhakake John Milton. Ora ana barang sing luwih aji tinimbang sing wis ora ana maneh, utawa sampeyan ora bisa mirsani. Keajaiban donya sing sejatine luwih akeh sing bakal ilang utawa rusak tinimbang sing saiki bakal diciptakake, nambah ...

Terus maca

Seni Perang Antarane Perusahaan, dening David Brown

Seni perang antarane perusahaan

Sun Tzu nulis bukune "The Art of War" ing abad kaping XNUMX SM. Akeh perang mengko, lan wiwit abad kaping XNUMX nganti saiki, konflik anyar ing ngendi kanggo ngetrapake seni sing apik utawa sing ora apik, dadi regejegan antarane perusahaan multinasional utawa perusahaan negara. Banjur kita pindhah menyang seni ...

Terus maca

Lentera Gedhe, dening Maria Konnikova

Buku Lentera Gedhe

Penulis sadurunge dadi pemain poker, María Konnikova teka ing game kertu saka impuls saben narator sing pengin nyedhaki skenario narasi anyar kanggo ngrampungake konteks kasebut. Kita nambah gelar doktor ing bidang psikologi lan nemokake versi canggih saka Pelayo ...

Terus maca

On Time and Water, dening Andri Snaer Magnason

Babagan wektu lan banyu

Mesthine kudu ngadhepi cara liya kanggo ngenggoni planet iki, ora ana sangsi. Lelungan kita ing jagad iki ditandhani kanthi tandha minangka emblematic amarga ora migunani yen kita ngerteni kesetaraan jaman kita karo kosmos. Dadi ora prelu lan bisa ngowahi kabeh. Bumi bakal slamet lan kita bakal ...

Terus maca

kesalahan: Ora nyalin