3 buku paling apik dening Juan Carlos Onetti

Api geni Juan Carlos Onetti, jejere Mario Benedetti y Eduardo Galeano, nggawe triumvirate literatur saka Uruguay sing umum nganti Olimpus huruf ing Spanyol. Amarga ing antarane telu kasebut kalebu kabeh, kabeh jinis ing prosa, ayat utawa ing panggung.

Sanajan masing-masing nawakake rasa gelisah lan narasi tartamtu (ngluwihi label ganti sing ana ing ruang utawa wektu sing paling cethek kanggo nyoba nyawijikake utawa standarisasi), uga sejatine kahanan sing ana ing abad kaping rong puluh kasebut ana ing kene kanggo munggah-mudhun politik lan ekonomi ing kabeh jagad sing nuduhake globalisasi lan réliasi umume krisis, kadhang kala harmoni tematik alami.

Ajaib Uruguay sing nggawe negara telung jenius kasebut dadi sing paling sejahtera nganti pertengahan abad kaping 29, wiwit nandhang krisis XNUMX lan pungkasane ambruk karo rong perang donya sabanjure.

Kediktatoran militer ing taun 70-an ditemokake ing telung penulis telung swara kritis kasebut, disensor ing pirang-pirang acara lan diasingake minangka siji-sijine pilihan. Nuduhake cathetan penting sing nggambarake ing bukune kesan sing beda karo hadiah kreatife tumrap kritik lan uprooting.

Nanging Onetti nuduhake kekecualian kasuistik tartamtu. Amarga dheweke luwih produktif sanajan sadurunge kudeta Boldaberry. Wiwit taun 1939 nganti taun 70an, Onetti bisa nulis karya sing paling hebat, kanthi kehebohan eksistensial ing antarane aleg-aleg sing apik saka kutha sing digawe, Santa María, ing endi karakter teka saka papan liya sing nyata banget, ing game pangilon sing sawetara penulis bakal mbaleni kanthi penguasaan sing padha.

3 buku rekomendasi paling apik dening Juan Carlos Onetti

Urip cekak

Kabeh pamaca Onetti nganggep hebat karya agung kasebut, langit kasebut disapu dening juru dongeng. Sanajan ora seneng umum, aku yakin manawa ora salah nalika ngarahake level kasebut ora bisa digayuh maneh ing karya sadurunge utawa mengko.

Juan María Brausen lan Stein ngadhepi tugas nutup naskah film. Crita sing ditugasake bakal kedadeyan ing Santa María. Lan ing kana, Juan María nemokake paraga sing kudu urip supaya bisa ngetrapake sejarahe.

Lan sethitik demi sethithik Brausen nggabungake narasi kasebut sajrone nyritakake uripe dadi narasi. Bipolaritas panulis nggawe skenario sing kompleks lan lengkap.

Alesan Santa María kanggo ndhelikake rasa salah, lara ati lan wedi ing lurung-lurung sing ditemokake. Karakter sing kayane duwe kunci sing mbukak lawang kasunyatane Brausen lan Brausen sing ngimpi lan imajiner dadi skrip supaya bisa urip ing skenario lan urip, kaya impen-impen sing lawas kanggo ndeleng wong liya supaya bisa urip lan nikmati rasa seneng wong liya, ngatasi urusan sampeyan dhewe ing kasunyatan sing dadi fiksi.

KLIK BUKU

Galangan kapal

Nalika sampeyan ngobrol karo wong liya babagan Onetti, lan sanajan ana ing ndhuwur babagan karya sing paling ora bisa ditindakake, akeh pamaca liyane sing ngutip novel iki dhisik. Iki bakal dadi salah sawijining skenario sing paling bisa diatur kanggo jagad abu-abu.

Yen ngono, kayane kepengin banget lelungan menyang papan fiksi kaya Santa María, sing bisa sumunar ing antarane kemewahan utawa rasa seneng lan pungkasane nemu kasusahan sing padha.

Nanging yaiku, amarga akeh penulis menehi komentar babagan kesempatan, kasusahan minangka sumber inspirasi paling gedhe. Bosok lan nostalgia nggawe sampeyan kegirangan kreatif anggere ora ngganggu sampeyan. Lan Onetti minangka master ing rapat fiksi sing niru sensasi sing paling ala ing donya kita.

Karakter dipindhah dening inersia sing ora produktif ing jagad lungse. Kapal kapal kanthi gema kamakmuran sing nuwuhake nurani sing dikalahake.

KLIK BUKU

Pamitan

Sawise Onetti ditemokake, luwih becik mandheg ing novel cekak iki sing nduweni pratelan babagan kabeh kasunyatan, minangka panyaksian sing nyata saka panganggit. Onetti dhewe nggambarake karya iki minangka favorit, sanajan ana kesempatan. Kudu ana sebab.

Intine yaiku protagonis crita kasebut bisa uga Onetti, nyamar nalika dadi bintang olahraga teka ing kutha gunung sing kondhang amarga kuwalitas tuberkulosis.

Tokoh, keberadaan lan tingkah lakune sing aneh banjur narik kawigatene wong sing njaga jabatan kanggo kutha kasebut. Sing luwih parah, paraga utama nampa surat aneh yen, nalika liwat tangan tukang pos tartamtu ing kutha kasebut, nulis ing imajinasi crita sing paling jero saka sawijining tokoh sing pungkasane ndhelik ing lembah sing sepi kasebut.

Ringkesane novel iki, tempo sing tenang, lan gagasan tukang pos sing ngowahi anane kabeh lingkungane nggawe mozaik fatalistik babagan pensiun protagonis lan stagnasi urip ing sikil gunung.

KLIK BUKU

1 komentar babagan «3 buku paling apik dening Juan Carlos Onetti»

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.