3 buku Raymond Carver paling apik

Nalika Bukowski ngencengake spanduk para panulis sing paling tanpa jiwa, ing pawai realisme kotor sing disengaja, para panulis liyane kayata Raymond Carver, Richard Ford o Pedro Juan Gutierrez dheweke terus lan ningkatake jinis narasi sugestif menyang visceral. Jinis narasi sing ora ana artefisine supaya para pamiarsa fokus ing paraga, mindhah kanthi kepenak maca sing nggawe setelan minimalis, ngisi warna psychedelic kaping pirang-pirang.

Raymond Carver Dheweke minangka wong sing paling bisa nyetel ayak jerami narasi sing bisa ditemokake ing crita (lan uga ing puisi) papan sing sampurna kanggo nggawe karaktere ngumbara ora ana gandhengane sing penting amarga kasunyatane sing ala banget banjur nemplek ing kulit kita. crita cilik saka endi wae, jurang sing pungkasane ngubengi kita kabeh lan mung hedonisme lan titik nihilistik sing bisa nyipta filsafat sing dibutuhake kanggo urip.

Nanging, ing antarane pirang-pirang tokoh sing nempuh adegan ringkes saka crita kejem, kita uga nemokake sebabe kita tekan kana, nganti tekan jurang sing ora ana karohanen lan fisik. Nggoleki kabeh utawa apa-apa, kita nemokake kepiye ngancam ngancurake konstruksi kertu penting kanthi ambegan sing tipis.

Karakter Carver pungkasane dikalahake, kanthi mbukak kasusahane, kanthi cepet-cepet, ing sandhangan lan luh lan demotivasi, kanggo rasa seneng peteng mundur lan asumsi kekalahan.

Iki yaiku babagan milih mesin sing bakal nggawe saben keputusan anyar para karakter, apa rasa wedi saka kekarepan utawa kepinginan fisik sing ora bisa ditindhes sing sadurunge ana ancaman kanthi sengit. Karakter nggawe filsuf saben dinane, minangka cermin ing endi manungsa modern bisa dibayangke kanthi sampurna.

3 Buku Paling Disaranake dening Raymond Carver

Wiwitane

Pakaryan sing biyen dikenal minangka Apa sing bakal dibahas nalika ngomong babagan katresnan? sejatine pancen ngalami sensor saka penerbit tartamtu ing taun 1981. Carver bisa uga ora bisa ngrembug babagan pamotongan saka volume crita cekak.

Intine yaiku pirang-pirang taun mengko buku iki bakal teka tanpa revisi awal, lan gedhene sawijining karya bakal ditemokake yen, yen wis diberkahi nalika semana dening para pamaca sing paling ora sopan, mula bisa uga dibunderake kekuwatan centripetal kasebut mubeng menyang melankolis banget.

Rangkaian crita saben dina nyipta mozaik kanthi potongan katresnan ing pinggir kaca sing diteken karo tangan, kanthi sedhih kaya pamitan lan kiamat.

Kolase narasi ing kanvas kosong, tanpa rekreasi deskriptif, ing endi mung kulit sing nemplek karo alkohol, alkohol sing mbukak kasunyatan sing paling ala lan katon ing dalan sing jelas.

KLIK BUKU

Mawar kuning telu

Mungkin kabeh gerakan sing ana gandhengane karo realisme reged duwe inspirasi ing Chekhov, bisa uga crita karakter lan setting sing kebak ketenangan gaya spiritual lan spiritual teka saka jenius Rusia sing nggawe dhasar crita modern, sawijining jinis gangguan karo dongeng tradisional kanggo ngatasi aspek sing luwih umum saka ringkes kasebut.

Mangkene pangerten babagan volume enem crita iki bisa dingerteni, minangka panutupan sing menehi judhule volume lan sing nuduhake pungkasane Chekhov sing, saka rebound pasien sing kanthi paradoks nggawa dheweke menyang dheweke, tunas nalika pungkasan dina, keprungu simfoni narasi es sing kasusun minangka epitaph dening pengagum Carver.

Lima crita sing isih ana ngerteni kasus kesepian lan kuciwo anyar, amarga karakter sing ngliwati steppe Rusia sing padha ing ngendi Chekhov nemokake protagonis.

KLIK BUKU

Yen sampeyan butuh aku, nelpon aku

Genius kaya ngono, sampeyan mesthi bisa ngarep-arep bingung anyar, sawijining karya anyar sing dikubur amarga ora minat.

Bisa uga dianggep dening Carver minangka crita sing kurang, limang crita anyar saben dina iki lan sing luwih ati mbukak ruangane narator sing intim lan nggegirisi sing arep ninggalake heller lan sing mlaku kanthi pukulan pungkasan ing antarane literatur sing wis plasebo lan ukuman.

Crita babagan pria sing wis nolak minuman keras sing aneh ing botol lan nyoba nemokake maneh. Kajaba manawa dalan sing kepungkur ora bisa diwiwiti maneh, sanajan sampeyan yakin manawa ana pangarep-arep.

Dadi wong kapitunan iku manungsa. Lan ing masquerade umume para alkohol utawa abstainer ora bakal luput.

KLIK BUKU

1 komentar babagan «3 buku Raymond Carver paling apik»

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.