3 buku Donna Leon paling apik

Donna leon Dheweke duwe hadiah unik kasebut mung kanggo para master genre detektif. Maksudku supaya bisa nggawe plot lan plot liyane babagan kejahatan sing ora bisa diatasi lan, amarga karakter bintang kaya Brunetti sing apik, pungkasane bisa dingerteni kanggo para pamaca kaya-kaya trik sulap sing apik banget.

Kapasitas para petugas ing kejiwaan manungsa sing mulya, saka ngendi dheweke nggawe corak sing paling ora bisa diduga kanggo entuk ujung sing paling ala liwat kejahatan ...

Kudu ana titik kegilaan para panulis kaya Donna, utawa mung fasilitas kanggo nyelehake jero forum internal, ing endi perasaan sing paling ala kanggo kita nggawe pondasi ing antarane tembok kesadharan sing ora bisa dilalekake. Ana ing kana kono dheweke nggawe taktik paling jahat kanggo nemokake keadilan.

Luwih saka telung puluh buku sing wis mbahas swara polisi sing penting iki, kaya sing dakkandhakake, kanggo reinkarnasi Agatha Christie. 😉

3 Novel sing Disaranake Dening Donna Leon

Budhak kepinginan

Karnaval, karnal minangka paradoks sing ngganggu saka rasa sensori sing cacat dadi cacat. Kemampuan manungsa ngeculake moral ing mburi topeng lan pungkasane bisa nindakake kabeh perkara ing sisih liyane sing peteng, papan sing ...

Munculé bocah-bocah wadon enom sing cilaka lan ora sadhar ing lawanging Rumah Sakit Sipil ing Venesia nggawe Brunetti lan Griffoni ing jejak loro bocah-bocah cilik Venesia sing bisa uga nindakake kriminal amarga ora menehi pitulung. Dheweke yaiku Marcelo Vio lan Filiberto Duso, kanca loro wiwit cilik, beda banget karo siji liyane: Duso kerja dadi pengacara kanggo perusahaan bapake, nalika Vio mandheg sinau nalika isih bocah lan golek dhuwit kanggo pamane, sing duwe transportasi barang bisnis lan armada kapal cilik.

Nanging ing wiwitane kayane prank karo loro pemuda sing mung pengin seneng-seneng, bakal nemokake sing luwih serius: hubungane karo mafia perdagangan manungsa kanthi ilegal sing nggawa imigran Afrika menyang Venesia. Brunetti lan Griffoni kudu gabung karo sekutu anyar, Kapten Ignazio Alaimo, petugas sing ngurus Capitaneria di Porto, sing wis pirang-pirang taun nglacak para penyelundup.

KLIK BUKU

Mortal tetep

Kaya anggur sing enak (njupuk topik sing apik), Donna Leon tambah suwe saya suwe. Uga dudu perkara sing kudu nyebabake Brunneti sing lawas, nyiksa saben kasus nganti lemes. Saka wektu ke wektu, luwih gampang nutup folder anting-anting lan turu ing srengenge kanggo ngaso. Ing iki yaiku Brunetti, nanging…

Ringkesan: Ora ana istirahat kanggo polisi. Apa ing fiksi utawa kasunyatan, sampeyan bisa ngerteni babagan kasus anyar sing ora ngganggu. Ing kasus Mortal Sisa, Donna Leon nyelehake kita ing fiksi sing ngluwihi kasunyatan.

Kanthi resep medis, Komisioner Brunetti mundur saka kabeh kasus sing ditundha lan pensiun menyang papan bucolik (pulau San Erasmo, ing Venesia) ing endi katentreman, kanthi grundelan peternakan tawon sing adoh, Davide Casati, juru jaga kulawarga Brunetti omah, dheweke njaga.

Lan ing kene fiksi entuk kasunyatan (tanpa ngungkuli, mung cocog, sing bisa dadi luwih parah). Kekurangan lebah ing jagad iki, kanthi fungsi polinasi, nyebabake kerusakan serius kanggo kabeh manungsa. Einstein wis ngelingake. Kasunyatan manawa ana kepentingan ekonomi kanggo mateni serangga penting iki kayane ala.

Mula, tumrap kula Davide Casati minangka kiasan sing dipersonalisasi. Sidane dadi pelanggaran ekosistem. Perusahaan multinasional sing kepengin kepunahan lebah diowahi dadi crita iki dadi perusahaan beracun sing dicurigai mati ing jero banyu Davide Casati.

Gagasan quixotic babagan wong sing nglawan multinasional kanggo nemokake kasus pembunuhan kasebut pancen nyenengake. Lan Donna tuwa sing apik ngerti cara nyetel irama sing dibutuhake.

Kasus Davide dadi kasus masarakat nglawan kapentingan ekonomi sing kepengin ngganggu ekosistem. Brunetti ngemot bobot kasus gedhe iki sing bisa nambah kesadaran babagan aspek sing nyata. Wacan sing nglipur lan setya. Ketegangan ing plot lan ngarep-arep pungkasan sing bakal nemokake keadilan.

klik buku

Tes bogus

Iki minangka conto sing apik saka sing dakkandhakake sadurunge, kemampuan penulis kanggo entuk sihir saka corak mokal sing bisa menehi koherensi sing apik kanggo crita kasebut. Lan yen sing maca dadi peserta dadi luwih apik.

Ringkesan: Petualangan anyar iki dening Komisioner Brunetti diwiwiti kanthi rajapati wanita tuwa sing disengiti karo tangga teparo. Dugaan isih ana babu babu ing Romania, sing ngilang ing wayah awan saka kejahatan kasebut.

Diganggu, wanita enom kasebut tilar donya nalika nguber polisi, nggawa dhuwit lan dokumentasi palsu. Kasus ditutup, nanging ora ditanggulangi ...

Tanggi korban nerangake manawa karyawan kasebut ora bisa mateni rajapati, nanging mung Brunetti sing bakal percaya marang alibi kasebut. Diskusi karo Paola babagan pitung dosa sing bakal nyebabake sampeyan bisa nemokake motif sing bisa ditindakake.

Birokrasi Venesia, prasangka tumrap para imigran saka Timur lan homoseksual, utawa teror AIDS minangka sawetara tema sing muncul ing tes Palsu nalika Brunetti lan, mesthine, Elettra sing efisien lan setya, maju ing investigasi.

klik buku

Buku menarik liyane saka Donna Leon ...

Bocah wadon impene

Sedane wong enom bisa gawe susah. Kanggo wong kaya Brunetti, mesthi ora ala, ala banget. Nanging kadang-kadang pandangan kosong nate niliki dheweke sajrone impene, njaluk keadilan lan kaya bisik-bisik nalika nggawe kasunyatan kedadeyan ...

Ringkesan: Ariana, bocah wadon Gipsi sing umure mung sepuluh taun, katon tiwas ing saluran kasebut, duwe jam tangan pria lan cincin kawin. Ngapusi watu-watu dermaga, Ariana katon kaya putri dongeng, halo rambut emas sing dibingkai rai, praupan cilik sing wiwit katon ing impene Brunetti.

Kanggo neliti kasus kasebut, Brunetti nyusup menyang komunitas gipsi, Roma, kanthi basa resmi polisi Italia, sing manggon ing kamp cedhak Dolo. Nanging bocah-bocah Roma sing dikongkon ngrampok omah-omah Venesia sing sugih ora ana kanthi resmi, lan kanggo ngrampungake kasus kasebut, Brunetti kudu berjuang kanthi prasangka institusi, birokrasi sing kaku lan nurani dheweke sing salah.

Klik buku

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.