3 buku paling apik dening Charles Perrault

1628 - 1703… Nalika mikir babagan crita minangka unsur literatur, kita mesthi nimbang rong aspek dhasar kanggo menehi jinis narasi kasebut karo residu sing sacara tradisional diwenehake dening alegori utawa hebat. Pisanan, kita nyoroti imajinasi sing dibutuhake kanggo narik bocah lan ora enom lan kaping pindho kita ngurmati moral konsekuensi sing pungkasane menehi maca babagan transendensi ing piwulang logika, nalar utawa nilai-nilai manungsa.

Charles perrault bisa nggabungake pirang-pirang kisah apik kasebut kanggo kabeh bocah ing saindenging jagad. Iki kedadeyan sing bisa ditemokake akeh reissue, uga adaptasi kanggo seni apa wae, utamane sing asale saka bioskop lan ilustrasi.

Nanging wajar diakoni manawa Perrault ora mung crita cekak. Kanggo kredit kasebut, kita uga bisa nemokake sawetara karya lan komedi manawa ora sukses lan ora nganti tekan saiki.

Dadi, bisa uga ora disengaja babar pisan, amarga kudu dielingi yen koleksi crita pertamane ditandatangani minangka putrane sing isih enom, Perrault entuk misuwur kanthi kabeh crita sing diisi karo fantasi nanging uga diwenehi lingkungan sing realistis ing babagan representasi konteks sosial, mesthi nganggo keanggunan sing dadi puncak crita cekak ing jagad.

3 buku paling apik dening Charles Perrault

Riquete sing nganggo pompadour

Mesthi sampeyan ngarepake aku miwiti peringkat karo Little Red Riding Hood, kanthi Beauty and the Beast, karo Thumbelina utawa karo Puss in Boots.

Nanging pitakonane yaiku nemokake crita fantastis anyar kanthi kualitas sing padha lan pulih amarga pangarang saka imajinasi populer. Nanging iku Riquete el del pompadour, sing uga wis digawe versi, kayata sing terakhir dening Amèlie Nothomb, minangka undhangan kanggo crita nalika nyritakake kekejeman, babagan overvaluasi gambar ing ngarepe kapasitas manungsa.

Yen kita isih durung ngerti, yen bakat ngatasi gambar sing ora dikarepake, mung iki sing bisa sukses ing urip ...

Klik buku

Kulit bokong

Crita tunggal sing nalika semana nyebabake kerusuhan sosial. Yen ana masalah nampilake dongeng, pungkasane bakal dianggep aneh.

Yen masalah nyedhiyakake moral, pungkasane bakal dianggep ngrusak maksud moralistik. Lan ana raja sing duwe kuldi sing ngasilake emas saka kabeh sing dipangan.

Nanging raja kasebut, kelangan akal, bisa ngilangi pembuluh darah kanggo ngatasi klaim kegilaan. Putrine, dadi korban sejarah, pungkasane uwal saka kopine bapakne dhewe, dadi wong edan sing ora sopan.

Jinis revisi The Goose saka Aesop sing Nelehake Endhog Emas, nanging kanthi kekarepan sing transgressive.

Klik buku

Jenggot Biru

Ora, iki dudu crita bajak laut. Bluebeard minangka wong sing sugih banget, akeh barang lan properti gedhe. Siji-sijine cacat yaiku jenggot biru dadi guyonan lan nggawe dheweke penolakan feminin ing klaim kekasih.

Antarane aneh lan lucu, minangka jinis vindikasi aneh, eksentrik lan aku mbedakake. Wong nganggo jenggot biru iku ora nate cukur lan mesthine nggawe dheweke jinis sing paling asli lan transparan, sanajan iki, nggawe kabeh ditolak.

Klik buku

1 komentar babagan «3 buku paling apik dening Charles Perrault»

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.