Kepiye Cara Nglewati Sarang Cuckoo, dening Sydney Bristow

Kepiye Cara Nglewati Sarang Cuckoo, dening Sydney Bristow
klik buku

Lan wis ana rong karakter sing bisa mabur ing susuh cuckoo. Kaping pisanan, Randle Patrick McMurphy, sing kabeh kita wenehake Jack Holsionic sing ora sopan, ing interpretasi sing ora waras babagan protagonis crita dhasar babagan rumah sakit jiwa lan pedunung kasebut. Ing papan nomer loro, saiki kita nemokake Sydney, sawijining wanita ing antarane paraga nyata lan jeneng samaran iki digunakake kanggo crita babagan tahap kegilaan introspektif saka wektu traumatis, dheweke mutusake metu saka jagad ing pesawat sing mung bisa ngrusak macem-macem balung .

Kasunyatane yaiku metafora sing aneh mabur ing sarang cuckoo kaya sing paling akurat kanggo nemtokake fase mental sing mbebayani. Ora ana sing edan lan sekaligus dadi simbolis. Ing ide kasebut, ana sihir inisiatif saka wong sing nyiptakake konsep. Mlaku ing sarang cuckoo kanggo netepake metu saka awake dhewe, depersonalisasi sing ngetrapake kekarepane individu menyang penerbangan sing ora bisa dikendhaleni.

Lan liyane, kaya sing dakkandhakake, Sydney nyoba mabur. Sejatine dudu ing sarang cuckoo, nanging saka jembatan kasebut, dheweke nyoba pamitan karo jagad iki, jagad kosong amarga katon kebak berkah lan rejekine apa sing dianggep umum masarakat minangka kabegjan.

Crita babagan kedadeyan balung Sydney asale saka Ana, sing nggambarake karaktere dheweke liwat periode antara psikiatris, obat-obatan lan pusat latihan. Lan crita kasebut mlaku sajrone 37 dina nalika Sydney ngubengi susuh cuckoo saka ndhuwur, nggoleki jalur pendaratan ing wektu sing padha wiwit seneng ndeleng.

Amarga kadang-kadang depersonalisasi, kelangan kekarepan sing nggawe takdir, uga bisa nemokake manungsa lan tanpa daya, bisa didhelikake nanging prediksi bakal krasa maneh kanthi intensitas sing luwih gedhe tanpa tembok sing diangkat pirang-pirang taun.

Ing buku harian sing ditulis "tangan loro" ing antarane Ana lan dheweke sing ngrubah ego Sydney, kita nemokake crita munggah-mudhun ing slide sing bisa dipikirake. Nanging ing ndhuwur kabeh kita ngerti kepiye manungsa, ing pangertene sing paling apik, luwih gedhe ing antarane para wong sing nyawiji nalika ngadhepi masalah. Lan ora ana alangan sing luwih ala tinimbang memedi sing tangi saka njero wong sing mabur ing susuh cuckoo ing sawijining wektu.

Sampeyan saiki bisa tuku buku How I Flew Over the Cuckoo's Nest, buku harian Sydney Bristow, ing kene:

Kepiye Cara Nglewati Sarang Cuckoo, dening Sydney Bristow

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.