Sacramento, dening Antonio Soler

Sacramento, dening Antonio Soler

Sing narik kutub kasebut minangka dikte fisika. Saka ing kono ibu saka kabeh kontradiksi kita. Posisi ekstrim ing manungsa pungkasane gabung karo sensasi magnetisme utawa inersia sing ora bisa dihentikan. Becik lan ala mbukak katalog prinsip lan godaan lan kabeh ...

maca liyane

Inventarisasi Sawetara Perkara sing Ilang, Judith Schalansky

Ora ana swarga luwih saka wong sing ilang, kaya sing dikandhakake John Milton. Ora ana barang sing luwih aji tinimbang sing wis ora ana maneh, utawa sampeyan ora bisa mirsani. Keajaiban donya sing sejatine luwih akeh sing bakal ilang utawa rusak tinimbang sing saiki bakal diciptakake, nambah ...

maca liyane

Seni Perang Antarane Perusahaan, dening David Brown

Sun Tzu nulis bukune "The Art of War" ing abad kaping XNUMX SM. Akeh perang mengko, lan wiwit abad kaping XNUMX nganti saiki, konflik anyar ing ngendi kanggo ngetrapake seni sing apik utawa sing ora apik, dadi regejegan antarane perusahaan multinasional utawa perusahaan negara. Banjur kita pindhah menyang seni ...

maca liyane

Lentera Gedhe, dening Maria Konnikova

Penulis sadurunge dadi pemain poker, María Konnikova teka ing game kertu saka impuls saben narator sing pengin nyedhaki skenario narasi anyar kanggo ngrampungake konteks kasebut. Kita nambah gelar doktor ing bidang psikologi lan nemokake versi canggih saka Pelayo ...

maca liyane

On Time and Water, dening Andri Snaer Magnason

Mesthine kudu ngadhepi cara liya kanggo ngenggoni planet iki, ora ana sangsi. Lelungan kita ing jagad iki ditandhani kanthi tandha minangka emblematic amarga ora migunani yen kita ngerteni kesetaraan jaman kita karo kosmos. Dadi ora prelu lan bisa ngowahi kabeh. Bumi bakal slamet lan kita bakal ...

maca liyane

Flame Abadi dening Stephen Crane dening Paul Auster

Wild West, minangka synecdoche tanah air Amerika sing dibentuk, nambah imajinasi, idiosyncrasies lan bentuk-bentuke menyang kabeh negara raksasa sing sensitivitas lan kapercayan sing beda babagan meh kabeh. Ora bisa curiga yen ana heterogen sing bakal dibentuk ing negara kaya saiki ...

maca liyane

Omah Abadi, dening Yuri Slezkine

Lagu dening Def karo Dos retorika kepengin ngerti sapa sing wis nerjemahake pidato Lenin. Mesthi ana sawetara pelaku ing bencana kasebut yaiku implantasi komunisme. Ya iku ya, ngluwihi parodi musik ana sing salah, kabeh salah. Kaping pisanan amarga aku ngerti ...

maca liyane

Tanpa wedi, dening Rafael Santandreu

Rasa wedi kita uga ora mesthi, ora ana sangsi. Pancen kabeh wis ana, sing apik lan sing ala. Lan dalan kasebut daur ulang tanpa wates. Amarga emosi, kita nggawe sensasi fisik internal. Lan saka rasa ora nyaman sing digawe dhewe, saka wedi, kita bisa ...

maca liyane