3 buku paling apik dening Yanis Varoufakis

Akeh wong sing isih ngelingi gangguan ing Varoufakis luwih nyengkuyung ing tengah-tengah krisis ekonomi paling gedhe sing wis dikenang wiwit jebule 29 (ningkatake krisis global 2020 amarga pandemi kasebut). Mesthi wae Iki minangka asil saka sesanti sing meh mesias saka wong sing ngunggahake swara minangka orator sing hebat, sing Marx, kanggo ngganggu konsèpansi sing lemes kanthi monster ekonomi sing bakal ngrusak Yunani.

Lan ahli ekonomi Hellenik iki ora teka kanggo ujar sing anyar. Kapitalisme sing ora bisa dikendhaleni ora realistis ing jagad sing duwe sumber daya wates wis mesthi. Tas kasebut minangka kutha dosa para penjudi sing ora duwe pengarep-arep, uga sejatine. Kita ora duwe solusi, bagean katelu minangka sintesis inferensi nutup kesimpulan.

Nanging ora amarga alasan iki, ing antarane kedadeyan sing jelas, apa kita kudu menehi parkire kesadharan para promotor kaya Varoufakis. Dheweke minangka stereotipe wong sing yakin lan tekad ing jadwal uripe. Rute sadurunge wong liya bisa nolak lan malah mandheg ngrungokake.

Sing ora apik yaiku pinunjul saka jinis pelarut sing dibutuhake iki bakal dadi kondhang amarga inersia dijupuk maneh lan roulette kasebut terus nyeret kita kabeh. Untunge, bukune tetep ...

3 buku paling disaranake dening Yanis Varoufakis

Minotaur global

Suwe-suwe kabeh bosok. Lan uga kekaisaran Amerika sing hebat, sing nganti wingi ngarahake mandhiri jagad iki salawase, kayane ngalami gangguan amarga ora bisa diprediksi pandemi lan kahanan darurat Asia. Nanging kanggo ngerti ing endi kita, mesthi kepengin ngerti apa rencana sadurunge ...

Yanis Varoufakis ngrusak mitos yen finansial, peraturan bank sing efektif lan globalisasi dadi penyebab krisis ekonomi. Nanging, dheweke nganggep kasebut minangka akibat saka fenomena sing lahir ing taun XNUMX-an, sing diarani "Global Minotaur." Loro-lorone wong Yunani lan saindenging jagad tetep njaga pajeg kanggo kéwan kasebut, ngirim modal akeh menyang Amerika Serikat lan Wall Street, lan nggawe Minotaur global dadi mesin ekonomi global.

Krisis ing Eropa, debat babagan penghematan nalika stimulus fiskal ing AS, lan bentrokan antarane pejabat China lan pamrentah Obama babagan kurs minangka asil saka sistem sing ora stabil lan ora seimbang. Varoufakis mbabarake pilihan sing bisa digunakake kanggo nggawe modicum akal sehat maneh menyang sistem sing ora rasional.

KLIK BUKU

Kasunyatan liyane: Apa kaya jagad sing adil lan komunitas egaliter?

Kita saiki ing taun 2025. Pirang-pirang taun kepungkur, sawise krisis finansial global ing taun 2008, lahir masarakat pasca-kapitalis, jagad anyar sing wani, prinsip demokrasi, kesetaraan lan keadilan sejatine didhasarake ing ekonomi.

Ing bukune sing anyar, Yanis Varoufakis, salah sawijining pemimpin politik, ekonomi lan moral ing jaman saiki, menehi kita pandangan sing apik lan prigel kanggo kasunyatan alternatif iki. Lan ditindakake kanthi nggunakake pemikir paling penting ing budaya Eropa, wiwit Plato nganti Marx, uga eksperimen pamikiran fiksi ilmiah. Liwat mata saka telung karakter (ahli ekonomi liberal, feminis radikal, lan ahli teknologi sayap kiwa) kita bakal ngerti apa sing dibutuhake kanggo nggawe jagad kasebut, nanging uga biaya sing ditindakake.

Wawasan transformatif sing meksa kita ngadhepi pitakon lan dagang-dagang sing dadi dhasar kabeh masarakat: kepiye cara nemokake keseimbangan antara kebebasan lan keadilan? Kepiye cara ningkatake sing paling apik sing bisa ditawakake manungsa tanpa mbukak lawang sing paling ala?

Kasunyatan liyane mangsuli sawetara pitakon sing paling penting babagan kapitalisme, demokrasi lan kaadilan sosial. Nanging, kita uga nantang nimbang-nimbang manawa kita kepengin entuk cita-cita.

KLIK BUKU

Tumindak kaya wong diwasa

Apa tegese tumindak kaya wong diwasa ing sistem kapitalis saiki? Apa pasar saham dadi papan kanggo bocah-bocah sing ora mung mikir yen golek dhuwit luwih akeh lan luwih dhisik bakal ngrampungake?

Intine yaiku ora ana pilihan liyane kajaba muter. Lan sanajan aturan kasebut kayane improvisasi, ing wektu liya ora adil lan bisa dibantah, ora ana pilihan liya kajaba nganggep manawa jagad iki minangka papan bocah-bocah sing main karo nasibe jagad. Salah sawijine wong sing nyoba nyegah negara supaya ora bisa main bareng ngerti babagan kabeh game iki: Yanis Varoufakis.

Sajrone musim semi 2015, negosiasi kanggo nganyari maneh program talangan antarane pamrentah Yunani Syriza (partai kiwa radikal) sing anyar lan troika ngalami wektu sing angel lan mbingungake, nalika wayahe banget, Christine Lagarde, direktur kasebut Dana Moneter Internasional, nuntut supaya kalorone tumindak kaya wong diwasa.

Bagéan sing mbingungake yaiku amarga ana ing adegan wong sing nyoba ngowahi cara nganalisis krisis utang ing Yunani: yaiku Yanis Varoufakis, menteri keuangan, ekonom sing duwe ide ikonoklastik sing mlaku liwat chancelleries Eropa jaket kulit lan dasi ora ana. Pesen sing dikirimake Varoufakis menyang institusi sing negosiasi karo Yunani jelas: utang sing dikumpulake negarane ora bisa dibayar lan luwih becik yen penghematan sing dituntut para kreditor terus dileksanakake. Ora ana gunane kanggo nambah siji jaminan sawise liyane kanthi potongan lan kenaikan pajak.

Sing kudu ditindakake Yunani luwih radikal lan ngatasi ide ekonomi pendirian Eropa. Ing babad sing cepet lan narik kawigaten iki, Varoufakis nduduhake talenta minangka juru crita lan mbabarake pendhapat lan ora setuju karo para protagonis krisis finansial ing Eropa, ing rapat-rapat sing ora ana enteke nalika wulan kasebut. Kanthi kekerasan sing ora biasa, nanging uga kanthi kritis ngakoni kesalahan pamrentah Yunani lan dheweke, dheweke nuduhake fungsi institusi Eropa lan dinamika negosiasi, lan pungkasane Yunani nyerah sing kedadeyan sawise dheweke lunga saka pamrentah.

KLIK BUKU

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.