3 buku Norman Mailer paling apik

Siji bisa kanthi tenang ngomong babagan sastra Yahudi ing saindenging jagad amarga ana lan akeh juru crito gedhe kanthi akar Yahudi sing nyambungake penulis gedhe lan beda kayata Asimov, Paul auster, Philip roth (antarane akeh liyane) lan a Norman pangirim nggawa ing kene dina iki mung minangka pangenalan bibliografi sing kuat, macem-macem, lan ekstensif.

La Karep Mailer kanggo biografi nggawe dheweke dadi swara sastra saka karakter transendental ing abad rong puloh. Saka wong-wong sing bisa ngekstrak titik epik kasebut menyang hagiographic nanging uga transformatif ing paling peteng ing jaman kepungkur utawa kahanan protagonis sing tugas, kadhangkala liwat review banget kontroversial.

Nanging mbok menawa iku perlu kanggo nyewa novelis kanggo tumindak minangka biographer. Pulpen saka juru crita paling kreatif pungkasane entuk urip fiksi kasebut, luwih becik utawa luwih ala.

Ngliwati sisih biografi, Mailer uga nulis novel gedhe sing digawe klasik ing abad rong puloh. Ayo diterusake ...

3 Novel sing Disaranake Norman Mailer

Sing wuda lan sing mati

Wong kaya Mailer, sing ora nate kepengin dadi tentara, pulih pait nalika jamane Perang Dunia II. Kabeh wis dimenangake lan misi kanggo ngrebut wilayah Jepang nganti dheweke yakin yen kekalahane rampung.

Saka pengalaman sing digambarake sacara eksponensial menyang wuda saka kasangsaran perang sing paling awon, Mailer nggawa kita menyang pulo Anopopei ing ngendi Sersan Croft lan prajurit Hearn, Ridges, Red lan Gallagher ngetutake prentah saka Jenderal Cummings sing mutusake kanggo nuruti prentah sing ditendhang. pulau malah kanthi biaya nyebrang lapangan tambang lan ngadhepi bebaya ing pulau cilik sing bisa uga ora ana gandhengane karo inti sing bisa ngrampungake kemenangan pungkasan. Saben karakter dimuat karo verisimilitude kasukman antarane lampu lan dipengini saka kahanan manungsa ngadhepi minangka bisa orane atos sing dina antarane imbangan mokal antarane moral, drive kaslametané penting, musuhan lan pangarep-arep.

Klik buku

Gelut

Ora, dudu novel. Utawa ora ing wiwitan, nalika Mailer kesah menyang negara bekas sing dikenal kanthi jeneng Zaire kanggo ngetutake pertandingan tinju antarane Foreman lan Muhammad Ali.

Nanging suwe-suwe babad embergadura iki dadi crita petualangan tanpa podo karo. Lan kaya sing diwaca saiki, kanthi rasa sing apik banget ing jaman kepungkur saka olahraga, manungsa lan uga sosiopolitik. Lan aku ora bakal ngandhani apa-apa yen wong sing tanggung jawab nyipta babad kasebut minangka Mailer sing semangat, yakin karo peranane minangka penyusun sejarah lan acara sing penting, sing ana gandhengane karo sawijining acara kanggo nemtokake wong sing paling kuat ing jagad iki. rolas strings minangka perjuangan sing ngluwihi kasunyatan, fiksi lan malah urip.

Aksi pungkasan yaiku tanggal 30 Oktober 1974. Iki dikenal kanthi jeneng "pertarungan ing alas" lan kontes kasebut ditindakake kanggo Ali kanthi KO ing babak kaping wolu. Mailer ana sadurunge, sajrone lan sawise, nyedhaki petinju lan nggawe kontekstual kanthi minat kanggo nambah kasunyatan kanthi literatur sing paling lengkap.

Klik buku

Wong lanang sing tangguh ora nari

Panulis ing ngarep kaca. Presentasi keseimbangan biasa ing antarane nggawe lan ngrusak minangka cagak sing saling gegayutan ing urip bebarengan.

Tim Madden minangka panulis sing menehi pengaruh ing antarane hell sing nyebabake dheweke nggawe kreatifitas sing paling padhang. Ilang nalika wiwitan ninggalake omah-omah, Madden nemokake dheweke tangi ing adegan getih lan pati sing nggegirisi. Ora ana kenangan sing sejatine ing wayah wengi sing paling dawa diwenehake kanggo hawa nafsu lan keluwihan. Madden curiga manawa bisa uga Pak Hyde sadurunge dheweke ngimpi.

Wedi nyekeli dheweke nanging mamang nyebabake dheweke nyoba mbentuk maneh apa sing kedadeyan ing wengi sadurunge. Mung yen langkah-langkah mundur nuntun dheweke menyang papan sing ora sopan sing kebak karakter sing ora ngarep-arep dikutuk dadi peteng, mung butuh obat-obatan lan jinis kanggo terus ngubur eksistensi. Ngrasa sumber moralitas sing bisa uwal saka klasik, panganggit, utawa utamane protagonis Madden, menehi tur kasebut ing sisih urip sing liar.

Klik buku

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.