3 buku paling apik dening Irene Vallejo

Panulis Aragon Irene Vallejo ngaku sastra sing jero banget kanthi inspirasi sing digawa saka jagad kuna. Lan dadi ditemokake yen duweke PhD ing filologi klasik Iki minangka asil saka jabatan sing ora diragukan, asale saka karya sastra sing entuk substansi saben publikasi anyar.

Apa cara sing luwih apik kanggo nyedhaki lan ngyakinake babagan jagad Yunani sing apik banget tinimbang mbukak novel utawa esai sing paling padhang minangka windows shop? Kita bubar mriksa novel gedhe babagan protagonis tunggal saka mitologi Yunani: Circe dening Madeline Miller. Ing kasus Irene Vallejo, kanthi saben crita anyar, kita nemokake akeh tokoh liyane ing jagad kasebut kanthi transisi antara kasunyatan lan fiksi, antarane legenda lan sejarah.

Mangkono, kanthi langkah sing ditemtokake ing antarane buku riset lan popularisasi, sawetara buku remaja utawa novel sejarah sing dipenuhi karo pengetahuan (disesuaikan karo kabutuhan plot sing kecanthol), nemokake Irene VAllejo minangka salah sawijining rekomendasi penting.

3 buku rekomendasi paling apik dening Irene Vallejo

Wisel pamanah

Ora ana sing luwih apik tinimbang diwiwiti karo salah sawijining fiksi dening narator sing didokumentasikake kaya sing narik kawigaten dening jaman kuno. Sejarah kasebut, digawe nganggo utas emas sing nylametake mitologis lan nyipta epos jaman mbiyen nalika manungsa urip bareng ing antarane klaim lan kekarepan para dewa nalika nggoleki nasibe sing ditulis dening Providence Ilahi.

Nanging kita uga nemokake manungsa sing paling ora sopan sing ngadhepi dheweke, nantang dheweke dadi pahlawan kekarepan lan ketekunan tanpa wedi mati yen bisa uga ana tantangan kaya ngono. Ing kesempatan iki, kita ngerti lelungan tumuju keslametan wong-wong Aeneas, saka ngendi bangsa Roma lan Kekaisaran sing mulya bakal lair. Lan kepiye Virgilio nyerah ing kasus kasebut sawise suwe dheweke nambah legenda.

Kanthi sentuhan kawicaksanan nganti saiki ing bidang sosial lan politik sing narik kawigaten saka kesan kuno yen ora ana sing anyar ing sangisore srengenge, petualangan iki uga ana hubungane mitos antara Aeneas lan Dido, Ratu Elisa, liyane sing hebat protagonis epik gedhe sing digawe dening Virgil sing tanggung jawab menehi kilau kanggo asal-usul Kekaisaran Romawi. Irene Vallejo tanggung jawab cocog kabeh wektu lan kabeh buku epos saka Aeneas, kanthi kapinteran tumrap aspek-aspek sing luwih gedhe yen bisa uga jagad sing adoh sing bakal madhangi Kulon kabeh.

Klik buku

Tanpa wates ing alang-alang

Ana gambar abadi, instan sing bisa bertahan nalika lumaku, kaya dene buku sing tanggung jawab nglumpukake wektu sawise nggawe babad paling lengkap babagan sing wis dienggo.

Mbok manawa gambar infinitas kasebut ngubengi buluh sing digegir dening arus sing diangkat ing pinggir kali urip. Nanging bisa uga ora ana maksud judhul buku iki, kita nemokake epik babagan buku-buku sing dirawat saka film dokumenter nanging mbabarake, kaya alang-alang, kanggo ngubah angin sejarah sing mindhah godhong liwat skenario sing wis pirang-pirang abad adoh saka peradaban kita. Kepinginan kanggo nggawe saben ngerti ngerti usaha kanggo nglestarekake buku, ing wayahe paling ala dilarang utawa diobong ... lan luwih adoh maneh, amarga gulung lawas uga minangka buku pisanan.

Ana prekara sing saiki bisa uga dielingi minangka fungsi rekreasi sing luwih gedhe, dititik saka wiwitan nulis nganti butuh kabutuhane kawicaksanan, ngirim kesaksian, warisan penting kanggo kabeh ahli waris sing gelem kelangan awake dhewe kanthi crita. Utamane para pamaca nggawe difusi lan kaslametané buku, saka sing paling resmi lan penerjemah nganti paling ora cocog karo jaman lan pengawet. Socrates ora nulis apa-apa.

Nanging ora ana apa-apa saka dheweke tanpa ana wong sing nulis apa sing dipikirake. Ing perang sing diperlokake, wiwit saka tablet wax pisanan dadi edhisi dibakar utawa kobongan umum. Kabeh minangka bagean saka urutan sing narik kawigaten para penulis nylametake ing esai iki babagan sejarah penting, buku uga sanajan durung ana.

Klik buku

Lampu sing dikubur

Piagam panulis mesthi katon sejajar karo rasa investigasi sing ora bisa lelah kanggo budaya klasik. Lan panganggit, sing mengko bakal ngringkes rong wilayah kasebut kanthi fiksi sing adoh banget, diwiwiti kanthi novel babagan vicissitude Zaragoza kaya sing kedadeyan nalika Perang Sipil. Ing intrahistori sing akeh banget sing dipasang ing sejarah, kita nggunakake eksistensi kulawarga khas sing mlebu ing inersia sing fatal.

Upaya urip kanggo terus maju sanajan ana kasunyatan sadurunge ngilangi rasa wedi, kekerasan sing nyebar banget, owah-owahan drastis lan mbebayani kabeh pemahaman babagan kamanungsan. Tepat ing rasa atom sing ana ing evolusi sejarah sing kuat lan dramatis, alur kasebut katon nganggo padhang sing dibutuhake, saka wabah katresnan ing antarane barbarisme, tekad kanggo urip ing bayang-bayang nalika peteng negesake. kabeh

Klik buku

4 komentar babagan "3 buku paling apik dening Irene Vallejo"

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.