3 buku paling apik dening Fernanda Melchor

Ing kumpulan penulis Meksiko sing paling anyar, Fernanda melchor nempatno langsung kanggo njupuk narator generasi minangka Juan Villoro o Laura Esquivel. Sawetara literatur sing lair antara taun 70-an lan 80-an entuk tingkat kecemerlangan sing ditindakake Melchor kanthi meh ora anyar ing saben novel anyar. Panganggit iki nuduhake alamiah sing pas, yaiku saka penulis cradle, sing diwenehi tembung kriya minangka prodigy luwih saka trope sing wis sinau.

Kanthi sisih jurnalistik sing terus melu, novel-novel kasebut dadi babad kaslametan, ngunjungi papan-papan sing liar ing endi urip kanthi irama sing ngrusak. Lan keaslian prosa lan tumindak melu-melu lan ngluwihi.

Kasusastran ing kasus kaya dene Fernanda tetep leren lan ngenteni ngenteni pengalaman kanggo nghiasi para pemudha kanthi literatur sing luwih disesuaikan karo urip lan ngenteni kadewasan sing nambah rasa narasi saka urutan kaping pisanan. Amarga kasunyatan saiki kaya Fernanda mung bisa didhasarake luwih akeh karya sing penting banget. Wektu kanggo wektu…

3 buku paling disaranake dening Fernanda Melchor

Mangsa angin topan

Ana papan sing mesthi musim angin topan, gempa bumi lan bencana liyane sing gempa kasebut ora adil, mbongkar lan ditinggalake lan mbesuk minangka angin puyuh ireng sing ora mung gagang, nanging uga ngundang kabeh penduduk ing papan kasebut. dirusak dening inersia paling ala.

Novel sing mentah lan nglarani ati sing maca bakal ditutupi, kepepet karo tembung lan swasana fatal sing nggegirisi, nanging nyenengake. Klompok bocah nemokake jisime sing ngambang ing banyu sing irung ing saluran irigasi cedhak peternakan La Matosa. Awak kasebut ternyata dadi Penyihir, wanita sing nampa profesi iki saka biyunge, lan sing dihormati lan diwedeni para warga ing pedesaan kasebut.

Sawise ditemokake macabre, kecurigaan lan gosip bakal tumiba ing klompok bocah lanang saka kutha kasebut, sing wis ditingali tanggane sawetara dina sadurunge mlayu saka omah tukang sihir, nggawa apa sing katon minangka awak sing lengo. Saka ing kana, paraga sing melu tindak kriminal kasebut bakal nyritakake nalika para pamiarsa nyengkuyung awake dhewe ing urip ing papan iki sing disiksa dening kasusahan lan ditinggalake, lan ing endi kekerasan erotisme paling peteng lan hubungan kekuwatan sing sepele.

KLIK BUKU

Mandheg

Kedadeyan sing paling ala yaiku asil saka sinergi sing paling ala, kaya sing dipeksa dening Iblis. Antarane kelenuhan lan nihilisme, pikiran sing enom bisa pungkasane nyenengake sing paling ala yen mung sawetara tulangan sing menehi umpan balik sing cocog.

Ing kompleks perumahan mewah, loro teen Misfits kumpul ing wayah wengi kanggo ndhelik kanthi ndhelik lan nuduhake bayangan liar. Franco Andrade, lemu lan kesepian, ketagihan pornografi, impen ngrayu tangga teparo - wanita sing wis omah-omah sing apik, ibune kulawarga - sing nggawe obsesi sing ora sehat; nalika Polo, mitrane sing ora gelem, mbayangno babagan nyerahake tugas cacat minangka tukang kebon ing subdivisi eksklusif lan mlayu saka omah, desane dikepung narcos, lan saka kuk saka ibune sing dominan. Ngadhepi mokal entuk apa sing diyakini saben wong, Franco lan Polo bakal ngrancang rencana kaya bocah kaya sing ora sopan.

Páradais, ditulis dening Fernanda Melchor, salah sawijining panulis Meksiko sing paling misuwur saiki, nyinau kanthi gampang yen kepinginan bisa malih dadi obsesi, lan luwih-luwih kekerasan, nalika nyritakake aliansi ing antarane kutub sing beda karo masarakat Meksiko kontemporer.

KLIK BUKU

Iki dudu Miami

Miami kanggo pemimpi nganggo pasta lan visa. Miami didol ing sisih liyane minangka Ithaca Amerika. Emas anyar sing bisa teka nganggo basa Spanyol lan sukses yen sampeyan wis begja, utawa bisa dideleng dening wong-wong sing ora duwe dhuwit utawa visa. Kanggo liyane, ing antarane impen lan frustrasi, urip terus pasir ing njero wates ...

Babad Fernanda Melchor nyritakake degradasi manungsa ing salah sawijining aspek sing paling sordid. Apa sing ditindakake buku sampeyan yaiku nuduhake rasa ora sopan ing kabeh kekasaran kasebut.

Ing wektu saka wates burem ing antarane kasunyatan lan kebohongan, kekacauan lan katertiban, medeni lan indolence, tindak pidana terorganisir lan Negara, katon Iki dudu Miami buku crita hibrida, paduan antara jurnalisme lan sastra, sing ngatasi kahanan sing nyebabake germine teror sing diarani Perang Narkoba ing negara sing utamane kena pengaruh iki uga Veracruz.

Nglajengake maksud ngirim data sing angel, Melchor menehi crita babagan wong: korban y kriminalYa, nanging luwih penting kabeh pria lan wanita biasa sing ngupayakake slamet, kanthi tampilan sing jero lan welas asih, nanging tetep lan langsung, sing ora bisa dicegah lan dipindhah.

El Veracruz Fernanda Melchor pancen dudu setting nanging karakter ing gelombang kekerasan iki. Kakekake panulis karo crita sing dicritakake, lan nggunakake basa sing mesthi beboyo, minangka kekuwatan sing paling gedhe edisi anyar dibaleni maneh sing duwe babad anyar. Lan sanajan crita kasebut dibentuk ing temporalitas, dheweke isih dadi refleksi saka negara sing pasir sing isih obah.

KLIK BUKU

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.